Followers

Monday, September 17, 2012

The Weddings

assalamualaikum .

fuhhhh, fuhhhhh (tiup habuk) . pehh , lama giler da aku tak bukak belog aku nih . dah bersawang bagai dah . bukan takat sawang je ni, ni dah siap berkulat kulat dah pon. aiyooo, bukan tade cerita yang nak ditulis, cuma takde feel lahh nak berblogging since sekarang dah sibuk dengan pakwe errr no lah aku sibuk dengan kerja la!! ngehhehe

The wedding !!

oh alangkah indah kalau sekarang ni aku hupdate pasal aku punyer "the wedding" . ngehehee . verangannn jela yang termampu sekarang ni . but deeply in my heart seriusly aku pon mau kawen di usia muda! seriussly mau mau mau sangat sangat! sangat jelez tengok blogger blogger yang kawen pada usia muda . umo 20 dah kawen and soon a lil mumma gonna be! wow, it's amazing and its kinda cute isn't it ? ermmm .

bila aku bukak je blog diorang ni, aku msty stuck dekat gamba kawen diorang . pastu esok harinya tengok lagi, tengok lagi *sambil verangannnn* . lepas tengok gamba kawen, msty bace next entry lak pasal life dorang as hubby and wifey!! anyoyooyoooo, aku pon nak macam tu ! bestnyeee la . 

tapi apa yang aku lagi jelez ni sbb nya bestiestt aku pon da nak kawen jugak! 2 orang pulak tu . anyways congratez to both of u sayang . seriusly both of u sangat beruntung dapat menamatkan zaman bujang di usia yang masih muda . seriusly both of u re blessed ! majlis tunang diorang aku tak dapat pergi sbb takde cuti . akad nikah nanti insyaAllah aku berusaha sedaya upaya tok menghadirkan diri di rumah kalian okayhh . nak ambik berkat , mane la tau kot kot aku pon dapat kawen muda jugak . ahaks! plizzz mode verangannn turn off !!! 

my bestie masitah , hamboihhh, kemainnn lagi update belog pasal wedding bride to be and sajeee jerrr buat orang disni terasa amat jelez!!! huwaaaaaaaa (: *nanges tak kuar air mata*

untuk my dear boyfie , and insyaAllah future hubby to be *doakan doakan n doakannn kami* study elok elok ! pastu nanti keje rajin2 pastu kite kawen !! hihihihi . sambungggg mode verangannnn. mode verangan Turn On . 

dont disturb! kbaii :)

ohhhh MAMA sy mau kawen!!!



Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Monday, June 4, 2012

home sweet home ~ day 1

assalamualaikum guys :)

hey, happy monday to all bloggers. and selamat menduduki final exam jugak buat semua student yang dah start final exam arini :)) wish u guys best of luck :P hehe. gua sangat bahagia sebab zaman exam exam gua dah berakhir! manyak syokk maaa :) tak payah pening pening and neves bagai nak hadapi exam lagi.

okayy, right now me currently stayed at home :) wow, yeppiyeppi. aritu, naek bas dari JB - Kuala Besut @ 9.30am. almost 11 hours aku dalam bus. and guest what? that's is my new experience perhaps. sblom nie tak penah berjaohan dari family. hehehe. and alhamdulillah, Allah permudahkan perjalanan aku kat tempat baru :)

and hey guys, bila dah balek rumah for sure la aku pergi jalan jalan. and for sure KbMol menjadi pilihan hati tok sopping!! muahahhaa :P rinduuuu siot nak sopping kat KbMol ni. actually takde la aku sopping sangat pon. aku sempat grab handbag je sebijik tok aku :)) bila dah keje, pegang duet sendiri baru kaw tau sayang duet!! HAHA :P seriusly guys, kadang nak belikan sumthing tok diri sendiri pon pk ag, eh it is worth it?? lau tak penting ok, postpone dulu la. hehehe. komitmen komitmen! haiya, serabut kepale maaaa !


here is untold stories behind the pics

me and adek :)

dalam kete, sempat lagi bergamba :P







kat kedai kaen Jakel :P



and 
last destination

TuttiFruity :P






the end :)



Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Tuesday, May 29, 2012

dulu vs kini

assalamualaikum my silent readers :)

today dah nak masok seminggu aku pindah rumah sendiri. i mean my own quartez . takde menumpang kasih kat rumah orang dah . hehe, but since the day duk rumah sendiri ni baru sekali kot dapur aku berasap!! HAHA, tettttt! nampak sangat bila dah ade duet life bz semacam aje . bz nak beli itu ini, nak penuhkan keperluan barang barang rumah. and to be grateful my kitchen almost lengkap dah. cume ade certain certain barang je yang masih belum dibeli.


and hey, ni aku nak bercerita siket pasal life aku mase student student dulu. dulu aku duk hostel, satu bilik 10 orang. makk aii, memang crowded giler ah kan bilik tu. nak privacy privacy memang dah tak dapat la. kau nak privacy sangat pergi masok toilet sane. kahkahakahahhh. compared to my life today, seriusly kehidupan sekarang sangat sangat selesa. bak kata pepatah, bersusah susah dahulu, senang lenang kemudian . hehe, and again im soooo  beryyyyy grateful bcoz HE'd gaved me such a beautiful life to be live with awesome people like you. tetttttt! hahhaaa . okay, alhamdulillah for everything :))


ni bilik aku bulan pertama since keje dekat cni. 
ni lah hostelnye yang dye kasi ktorang duduk. free selama sebulan .
fully furnish kot bilik ni, bapak besa, boleh maen bola dalam ni. hehe :)
dulu tido 10 orang satu bilik, nahh sekarang tido sesorang!!
nak tau ape rase????!
SUNYI (: yeppp, defenitely. tak best pon!

and here, my bedroom today :)
ape yg membezakan dengan kat atas??
yang kat atas tu semua free, yang ni semua guna duet gajiku!!
wahahhaha, gaji emang dah nak abes dah!

cuma almari tu je yang free sebab emang dah melekat kat dinding.
hehe, masok masok je memang dah ade almari setiap bilik.
and for sure aku duduk master bedroom punye!
sebab aku tuan empunya rumah. ngeh ngeh.
bilik ade 3, tapi hanya duk 2 orang je satu rumah.

and

satu bilik ag untuk di sewa!!
cepat cepat :)
limited room only. haahaa :)


seriusly duduk ramai ramai mase macam dekat hostel 10x ag meriah berbanding sekarang. pagi pagi ag dah ade orang pasang lagu hindustan. agak melampau r kan, weekend lak tu. nak tido lebey siket pon takley. hehe, tapi doesnt matter. rase marah sekejap je. nahhh sekarang, bangon bangon tido, tengok rumah kosong. kawan dah g keje. bosan giler kot. :)) so, memang life time dulu dulu ag best wpon tempatnye tak selesa. tapi setiap detik kami full with beautiful memories. and for sure i missing them a lotssss =,= wuhwuwuwuwu


last but not least, THANK YOU ALLAH for what i have today . 

mode : beryukurrr dengan seadanya :)


next entry :- balik kampungg!!! wohooooo ho balik kampung :))








Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Friday, May 25, 2012

fall down 7 times, stand up 8

assalamualaikum bloggers :)

hye cemua, malam ni tetiba je aku ase nak bercakap pasal putus cinta. sedangkan aty sedang gumbira, sebab gaji dah mashuk!! hoyeahh. alhamdulillah, syukurr sebab kehidupan sekarang much more better than a month ago. syukur Ya Allah. ape pon aku sentiasa hidop dalam keadaan besederhana :) semoga rezeki yang aku dapat ni diberkati olehNya, insyaAllah.

okay, lets talk about heart broken. ape rase kalo korang terkena penyakit ni?? HAHA, it hurts like hell isn't it?? yeahh, i know and im pretty sure that almost of us penah merasai putus cinta dan patah hati.

sape setuju kalo saya cakap kita patah hati sebab Allah lebih sayangkan kita??

cuba pk betol betol, bila kita dah patah hati sebenarnya Allah nak suruh kita kembali kepada Dia. kann? sebabnya mungkin kita rasa cinta yang kita bina tu sudah cukup sempurna dan indah bagi kita, namun Dia lebih mengetahui. mungkin Dia nak gantikan kita dengan sesuatu yang lebey baik. percayalah sayang, insyaAllah akan ada jodoh yang terbaek yang dah tertulis untuk kita. ape yang kita perlu buat sekarang ialah jaga hati kita sendiri. jangan pernah sia siakan mase, perasaan dan pengorbanan kita untuk insan yang tidak sepatutnya dan yang tidak layak untuk hati kita itu.

so, kat sini aku nak kongsi some tips untuk korang yang baru putus cinta :-

  • firstly, delete semua mesej and gambar kenangan korang bersama si dia. wajib delete tau. kalo tidak memang sampai bila bila pon takley nak lupe.

  • 2nd, menangis. its okay for u to cry a river. menangislah sepuas puasnya sayang. menangis dan merintihlah terutama time kita berdoa. disitula kita akan dapat kekuatan, and the best tears is kita menangis kerana dosa dosa semalam :)

  • 3rd, tekad. korang mesti ade tekad tau. jangan merayu lagi kat ex korang tu. contohnya, korang cakap kat ex korang, u'll never meet the person who love you like i do. ohh plizzz, tak perlu nak merayu bagai macam ni okay. ni lagi akan membuatkan hati korang saket. ex korang mungkin sedang berbahagia dengan kehidupan barunye, ape yang perlu kita buat ialah MOVE ON! that's it. wpon sukar n pahit, kita memang terpaksa move on jugak.  lupakan si dia, dan beri peluang kat diri sendiri untuk merasai bahagia mulai sekarang. yeahhh!

  • 4th, membenci. okay, korang memang akan rasa perasaan ni untuk hari hari yang baru ditempuhi selepas korang clash. but at the same time korang akan rindu kat dye. hehe. ni la orang cakap benci tapi rindu. mase ni korang akan selalu teringat akan mase mase yang selalu diluangkan bersama. yeahhh, mase ni emang akan rase kehilangan sangat sangat la. so, korang mesty penuhi jadual korang dengan sesuatu yang boley wat korang rase tak sunyi. buat ape ape je. kuar lepak ngan member ke. g window shoping ke, memasak ke or etc.

  • 5th, berserah. okay kita memang dah takley wat pape lagi selaen berserah kepadaNya. after heart break ni la mase yang sangat sesuai untuk kita dekatkan diri dengan Dia. cari semula hati kita yang da hilang tu, bina kekuatan untuk meneruskan perjalanan kita yang masih panjang. jangan menunggu hidayah itu datang, sebaliknya kita yang perlu mencarinya. dengan mengingati Allah hati akan jadi tenang. insyaAllah. 

some adivise copypasta from Dena Bahrin :-

so in case for the girls, what past is past . it's haunting you, i know but No matter how big pun kesalahan tu, Allah je yang tahu apa yang terbaik untuk kita in the future and no worries , Allah maha pengampun. 

Don't ever feel jijik about yourself or keep convincing yourself yang you don't deserve anything good sebab Everytime kita solat , kita berdoa and benar benar bertaubat,insyaAllah Allah akan bersihkan hati and kurniakan perasaan "The New You." it's like , tutup cerita lama ,bukak cerita yang baru. 

Last but not least . Our past has no right to stop us from having a better future. As long as we believe in Allah , put more effort and never stop trying to be better, today and everyday. We deserve to be happy . We deserve to have a good life. We deserve to get a good person. Because we're awesome like that!




me afta the heart break
my life is gettin' so much better 
alhamdulillah, thank you Allah :))


**noted to myself, you, her and him**  hewhewheww :) kbaii peeps.




Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Sunday, May 20, 2012

suka dalam diam

assalamualaikum . selamat petang semua :))


hye, arinie i feel lyke to do nothing. ohhh, malas sangat sangat arinie. takde mood, penat kot semalaman berjaga. takde mood nak masak, takde mood nak buat keje rumah. i just wanna have some rest. ceyts, padahal dah terbeley rest kot. malam ni kene keje ag. oh oh oh, malassss tau tak???!!!


the day before aku nite duty, time tu aku otw nak g keje. keje petang mase tu. then tengah tengah syok berjalan dengan kawan aku tetiba je ternampak si dia. gila dah lama kot tak nampak dye since the day dye dah bertuka ward Lavender. hurmm. tapi lepas nampak dye mood terus spoil. demm!! nak tau knape? HAHA, maluu la pulak nak cakap!!


dulu kan, hari pertama aku dafta diri kat hospital permai ni hari itu jugak aku rasa mcam ade sesuatu dalam hati aku ni bila tengok dye. eishh, entahla aku suke tengok dye. tapi aku tengok dye dari jaoh jela. tak berani pon nak tego dye. mase dalam auditorium aku selalu gak curik curik pandang kat dye, n aku rase dye pon wat bende yang same! ohh ke perasaan aku je ni? HAHA, mase tu aku senyap je, aku tak cite pon kat kawan kawan aku! maluuu beb.


then, entah cmne ntah kebetulan pulak kami keje dekat ward yang bersebelahan je. dye jage patient lelaki, aku jage patient pompuan. then lepas tu hati aku ni rasa berbunga bunga la untuk sekejap. hahaha. aah, sekejap je berbunga. sbbnya, he is not the one for me. that's it. mase mula mula kenal aku boleh nampak dye macam nak kenal aku ngan lebey dekat. tapi dah takde jodoh kot nak wat camne. ade orang laen yang ag maju dari aku, yang mula rapat dengan dye. takpe, aku tak salahkan dye pon. dye single n dye berhak memilih sape yang dye nak.


sebab tu, aku hanya mampu suka dye dalam diam je. sekarang pon dah susah nak tengok dye. kalau ternampak dye pon, dye slalu jalan berdua dengan pmpuan tu. okay, lebey baek tak payah tengok! hahaha, tetiba lak nak emo emo. aku yakin Allah pasti akan anugerahkan cerita cinta yang indah buat aku, cuma sekarang masih belum masenya. mungkin lebey indah dari apa yang aku bayangkan. aku hanya mampu berdoa, jaga hati, n jaga diri. seriuslyy aku takot sangat, semakin hari iman ni rase makin goyahhh. O Allah, plz dont let me go astray (:


paling kanan :)) ermm. 


till then, bubbye peeps ;)






Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

new place, new life

assalamualaikum peeps :)

morning cemua, sape blum tido ag mase ni?? temankan aku cepat!! oleh sebab Sn Fatihah on duty malam so kene la bjaga sampai pagi. padahal boley je kalau nak tido, tapi mata ni pulak taknak tutup. hmm, it's ok. boley la aku layann belog aku nih. dah lame kot aku tak hupdate. since the day aku pindah kuartez, ni baru nak bukak belog. ngeh ngeh :)

nampak tak tajuk aku kat atas tu? new life la sangat, dah tak bape nak new kot. hurmm, tapi aku tersangat sangat bahagia n enjoy gila dengan life aku skang ni. wpon quatez masih takde furniture tapi ase macam bestt gila duk quatez ni. jaoh beza mase duk hostel dlu.

sebabnye...

duk quatez ni aku takde terikat dengan ape ape peraturan!! hehe. tu yang aku suke. pastu, aku suke sebab setiap ary boley masak masak!! macam maen masak masak mse kecik kecik dlu. adakah aku yang sedang berkata kata nihh? HAHA. sila la pcaye. aku sekarang suka gilaa kot masak. ahhh, tak tau cmne nak describe feeling ni. suke sangat hidop macam ni. bila kawan nak g keje, aku dengan senang aty masak untuk dorang. pastu sblom tido pulak, mesty pk ermm esok nak makan ape ni, nak masak ape. hahhaaha. siyesss aku tak pcaye aku jdi cmni. dah ase macam layak tok kawen. ngeh ngeh. ok, stop berangan!!

currently aku stay dengan kwn aku dlu, sebab rumah dye aje yg dah ade dapur. so tumpang jela rumah dye sementara tunggu gaji. kitorang tido depan ruang tamu je skang ni, beralaskan toto je. tapi no hal la. tido lena je stiap malam. cume kadang bile dah sampai waktu nak g keje rase mcam ohh malasnye!!! lagi2 kalau time kene g keje sorang sorang. sedeyy je. macam ni la jadual seorang nurse. dulu aku pk, dah keje dah jadi nurse dah takde life. tapi sbnrnya..... hehe :) malas la nak cite panjang panjang. jejari kechikku dah penat menaip! till then, kbai peeps :)

quatezku yang sangat indah :)
aku di tingkat 14 

pemandangan dari rumah kami
subhanallah, indahnye ciptaanNya :)

suka menung di tingkap,
sambil melihat senja yg berlabuh =,=

and lastly,

Sn Fatihah is on duty :)
so plz dont disturb. hehe 

" jangan menunggu bahagia untuk bersyukur tetapi bersyukurlah maka akan lebih berbahagia "

bubbye. ")





Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Tuesday, May 1, 2012

part of me

assalamualaikum readers :)

hye, wassup beb? it's been 1 month already since i went to JB, i dont have much time to spend on my blog. ngeh ngeh . no no, actually i hve a lotsss of time but i dont hve mood to write about a little story of mine . hurmm , so far my life is so good . thank you Allah sbb mempermudahkan segalanya since kehidupan baru dah bermula . alhamdulillah, things going so smoothly . hehe :)

today 1st of May, so bermakna almost 1 month dah aku bekerja as a Staff Nurse . alhamdulillah :) currently aku stay kat DAISY WARD  (female mental retard ward) . so far , okay la kot keje kat wad mental retard ni . kesabaran yang sangat sangat tinggi amat diperlukan di sini . sangattt kot!! hurmm . patient aku sumenya 26 orang  and most of them are chinese. and aku harus dan wajib ingatt sume name patient aku tuh . wajibb okay . sebab ada sesetengahnya bila time nak bagi dorang ubat dorangg akan tadah je tangan  wpon kite panggil name orang laen . tu yg aku kene ingat semua nama patient wpon aku susa giler kot nak hafal name orang . huwaaa (: cina pulak tu , name pulak panjang n berbelit n nak dekat sama je sumenye! ohmaii ^^ .

okay, pasal hospital aku lak . emm, memang terbaek la kan . n sangatt permai . HAHA . staff kat sini sumenya peramah n baek baek jer . takde sombong . hehe . hospital aku ni baru je dirasmikan awal bulan 4 aritu, memang baru amat la kan spital ni . hehe . canggih manggih kot , siap kene guna ases kad bagai nak masok mane mane pintu dalam ward tu . hurmm . cuma patientnya jela yang tak canggih . ngeh ngeh .





nama aku yang ke 6 . name aku di eja salah . NURUL FATIHAH BINTI MOHAMMAD.
ni jadual keje aku sampai end of May ni . hehe . agak bestla gak , manyakk cuti . hehe :))
tapi tak tau nape jadi sengett padahal yg ori punye okay je , kah3. sorry . pusingkann kepala korangg tok tengok jadual aku ni ea . :P till then, kbaiii peeps :))




Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Friday, March 30, 2012

Sayang anak mama :))

assalamualaikum readersku sekalian ^^,

one more day to go!! kalau di beri pilihan rase malas je nak g Jb. huwaaaa. sape boley tulun saya?? entahla, tak tau camne nak cakap skang ni. macam macam rasa ade dalam aty aku ni. manis, tawar, pahit, masin sume ade. HAHA :) takla wey, maksud aku bdeba, takot, hepii, eksited sume aku rasa skang ni.

ohhh, mampukahhhh aku menempuhinya??

ekceli, aku sedey sangat nak tinggalkan rumah aku ni. kalo dulu aku salu je merungut, bila la nak keje? nahhhh, skanggg dah dapat macam ni lak rasanya. baru kau tahu Thah. HAHA. dlu nak sangat keje cepat cepat . sebab poket da lame da keringgg. i need money money money! wohohoo, mata duitan betul aku ni kann? yela beb, takde duet camne na hidopp? ye tak?

tapiii sekaranggg??? rase cam.... arghhhhhhh!!! entahla. cannot explainn lah . urghhhh!! ~.~

for sure im gonna miss my Shiro or Shero or baby Roro. hehee. banyakk kann nama manje kucengg aku tu. siyessly aku rase cam tak sanggup je nak tinggalkan dye. arghhh, nak nnges r camni. aku sayanggg Shiro sangat sangat. dye rapat gilaa kot ngan aku. wuwuuwu. setiap pagi dye mesty kaco aku tido. manjee sesangat ngan aku. aku pasti akan merindui Shiro. nanti mesty dye pon akan tercari cari aku ble aku da g Johor nanti. sedeyyy :) mama akan sntiasa merinduimu sayang. olways. uwaaaaa, nangesss!!!!

malam tadi, kul 3 pagi Shiro masuk bilik aku. dye kejutkan aku, agaknye dye nak berak ah kot. aku pon bangonn la bukak kan pintu. tunggu dye nak berak. padahal, last last dye g larik kat tengah padang. ceytsss! boleyyy lak dye kencinggg aku. pandaii betol anak mama ni. HAHA. aku wiso kot dye duk luar rumah malam malam. sbbnye ade kucenggg jahat, salu nak "bergomo" ngan Shiro. Shiro ni, amatlahh sangat penakuttt!!! HAHA.

bila aku pk nanti akan berpisahhh ngan family, tapi ble pikir pikir balek camne orang yang duk kat overseas tu?? hehehe, ok aku tak patot sedey. alaa, nak g Johor je pon. dekatt je tu kan, dalam semenanjung je pon. okay, aku harussss bersemangattt. harusss!!! dan aku harusss
kuat. yeahhhh!!

tengokk dye lentokkk!
alahaii, manje nye anak mama ni. 
aku akan rinduuu nak pelukk cium dye for suree!! yepp.


**welcome myself to the new life** insyaAllah my life will be great than before n will be much much better after this dengan izinNya. semoga aku tidak lupa diri, tak lupa parents, keluarga n tak lupa semuaaa kengkawan yg da banyak bg support . love u all damn much . tengkiuuu for always stayed beside me thru my ups an down . tq . semoga kamu semua dirahmatiNya :))
Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Tuesday, March 27, 2012

kosong kosong

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu...

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa...

Kosong. kosong...

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku...

Kosong. kosong...

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar....
Ooo..ooo...

Kosong. kosong...

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa..

Kosong.  kosong ..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku...

Kosong. kosong...

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa...

Kosong. kosong...

p/s : buat kakak iparku, tengkiuuu for hadiahkan fatin (nama samaran aku kat umah) telekung sembahyang. Alhamdulillah :)) suka sangat kalo ade orang hadiahkan aku telekung sembahyang. suka :)) tak tau camne nak cakap, sebab aku rasa hadiah tu sangat bermakna dan berharga.  

comeyy, bunga bunga kaler biru :))
thanx kakak ipaku.
 sure i'll wear it everytime i perfom my sollah :P
and i pray semoga kamu dipermurahkan rezeki olehNya. ameen :)


mode : kosong !! *___^

untuk "KAU" , terima kasih untuk segala makian yang kau berikan. sekarang aku dah betol betol celik mata dan sedar. hati aku bukan untuk kau lagi :) kbaii peeps.





Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Monday, March 26, 2012

cubaan yang pertama!!

assalamualaikum bloggers!!

petang tadi, kringggggggg kringggggg hp aku bebunyikkk. posmen tipOn aku. dye cakap barang aku da sampai. dye tanye katner umah aku. ta penah penah lak pOsmen tipOn tanya umah aku kat mane. pOsmen baru agaknya tuu. hehe.

nak taw barang ape? jengggg jenggg jengggg, tadaaaa!!


tu dia,
tudungggg missy aku dah sampai.
siap posing posing ag depan mama aku.
hehe, buang tebiat =.=
ni namanye semangat nak keje!!!


tapi........


ase cam takde mood nak g Jb. ase syg lak nak tinggal kampung halaman ku. huwaaaa.
ase cam takotttt sangat nak menempuhi kehidupan baru sebagai
"staff nurse FATIHAH @ missy FATIHAH"
takotttt, siyessss aku takott nak hadapi tu semuaa.
mase keje da tak same cam blaja, nanti tanggungjawab tu semua dipikul atas bahu aku da.
ohhhhh, mampukahhh akuuu????

O Allah, permudahkanlah segala urusanku di Johor nanti.
semoga aku kuat, tabah n boley berdikari . insyaAllah :)

mode : takottttt (:

menghitung hari :- ooohhhh no! 








Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Sunday, March 25, 2012

kurus

assalamualaikum bloggers ^^,

zaman dulu kala, time aku student aku sangattttt kuat makan!! HAHA. sangat okeng! uishh uishhh dashat la. dulu aku penah berangan nak dapatkan berat 45kg je. aku diet camne pon tak pernah dapat berat 45kg tu okeng! ceyttts! n dulu berat aku pernah sampai 51kg taw? sangat bulat la mase tu. oh nehi heyyy!!


nahhh, almost 3 bulan aku duk umah mula mulanya memang aku berdiet. hehe. biasa la kan, sume orang de matlamat yang nak di capai. yesss, aku pon diet la. bukan diet sangat pon. aku cuma tak minom ais je. n selalu minom air suam. mase tu boleyy la kan, sbb mase tu musim hujan. n aku hanya makan nasi sekali je sehari. gila disiplin kannn aku? n mase tu aku tak ambik air manis. HAHA. sebulan gak aku diet camtu.


sampai lah aku start keje ngan akak aku. mase tu da takley nak teruskan diet. sbb aku makan kat kedai. selalu minom ais n air manis. wahahhaha. aku keje sebulan je, pastu aku berhenti keje. tapi pas berhenti keje aku tade smbung pon diet menggila macam tak ambik air manis sume tu. aku cuma ambik nasik tapi dalam kuantiti yg siket.


n sekarang, aku macam dah terbiase. jadik tak nak makan sangat. or mungkinkah aku berdebar nak keje sampai aku tade selera nak makan?? HAHA. mungkin la kot. n sekarang berat aku masih maintain 45kg. cam ta caye je aku boley dapat 45kg tu. alhamdulillah syukurrr :)) harap lepas ni aku boleyy la kekal 45kg time da keje nanti. sbb aku ni pelik ciket taw. lau kawan kawan aku time praktikal dorang jdik kurus sbb penat keje. tapi haku makin gemOk!! HAHA. apakahhh??! =,= mungkin sbb aku penat sangat n makan ta hengat dunia. harap harap time keje nanti aku makan dalam keadaan sedar n masih berpijak bumi yang nyata. hehe. sekiannn saje. adiossss! nak kemas umah lak. chow chow ^^,


dialog ngan bestie :-

she : tehah bakpe mu kurus ngat eyhhh? sekepingg je wehh.
me : sbb aku makan HATI . haruslahh kann jdik kurus. wakaka. :P
Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Friday, March 23, 2012

LIFE IS A GIFT

Today before you think of saying an unkind word - Think of someone who can't speak .

Before you complain about the taste of your food - Think of someone who has nothing to eat.

Before you complain about your husband or wife - Think of someone who's crying out to God for a companion.

Today before you complain about life - Think of someone who went too early to heaven.

Before you complain about your children - Think of someone who desires children but they're barren.

Before you argue about your dirty house, someone didn't clean or sweep -Think of the people who are living in the streets.

Before whining about the distance you drive - Think of someone who walks the same distance with their feet.

And when you are tired and complain about your job - Think of the unemployed, the disabled and those who wished they had your job.

But before you think of pointing the finger or condemning another - Remember that not one of us are without sin and we all answer to one maker.

And when depressing thoughts seem to get you down - Put a smile on your face and thank God you're alive and still around.

*Life is a gift, Live it, Enjoy it, Celebrate it, And fulfill it.*


# bila aku rasa mula nak mengeluh, but then aku bace ayat ayat kat atas tu, aku rase aku hanya patot bersyukur dengan apa adanya aku sekarang ni. bila aku rase sangat sangat terluka, aku patot pk masih ade insan laen yang lebey terluka hatinya dan tersiksa dari aku. hati orang kita takley nak duga. kadang kita rasa mcm dia tu dah cukup untuk menyempurnakan kita. dah trbaek untuk kita. wpon kita nampak pelbagai kelemahan n kekurangan dia, kita terima dia seadanya. tapi dia? tergamaknya dia........ ("

+hati manusia kita takley nak duga. takley nak jangka+

p/s : berprasangka baeklah hanya dengan ALLAH yang maha Agung, tapi jangan berprasangka baek dengan manusia. bcoz nowadays manusia itu tidak mempunyai sifat kasihan, tidak ada sifat keprimanusiaan. TRUST NO ONE BUT YOURSELF. +hati manusia memang takley nak duga+ like seriuslyyy (:




Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Wednesday, March 21, 2012

penantian itu satu penyiksaan

okayyy, skanggg aku memang takde mood sangat nak hupdate belog. aduss! lame gila dah tak hupdate kan!! padahal menghadap lappy ni 24 jam kot. ngeh ngehh. kemalasan menghupdate belogg semaken melanda diriku. apekahhh? inikah petanda belog ini akan di delete tak lama lagi?? hee =.= tettt! entahla.

ok akhirrrnya telahhh tamat satu penyiksaan yang tak tertanggung ni.

eceh, ayat tak ley blah. dah lamee kot penyiksaan itu tamat ekceli, tapi baru sekaranggg aku nak gempar gempurkannn kat belog. heee. sbb aku malas nak menaip. siyessss malas amat!

sekarang ade satu lagi penantian. ohhh tidakk!


12 APRIL 2012 . denggggggg!!


dimanakah nasib aku nanti? dimanakah aku bakal dicampak nanti? ohmaiiiii, takotttnye ase. JOHOR tu agak besarrr kot, daerah mane entah aku bakal diami nanti. jadi oranggg Johor la aku pasni. huehueheheh. jadikk orang johor adakah bermakna jumpe jodoh ngan orang johor? denggggg!!! tetttt, hahhahaha. jaoh kot johor tu. tak balekk kampung la nanti lau **encik suami** orang johor. adesss, tak boley jadi ni. hee =.=

erm, sekaranggg ni kepale otakk aku duk serabut. banyakk mende lagi kot belom buat. belom settle. hahaha. tapi aku ni masih rilex rilex je lagi. ape nak jadi la aku nih kan. nanti mula la kelam kabut, tertinggal barang itu ini. bajetttt dekatttt je nak hantar barangg aku tu. **aku patot sedar diri** aku bukan lagi macam zaman student, belajar kat kelantan je! 15 minit je nak g kolej. wahahahha. nahhhh, sekarang?? almost 12hour kot nak sampai JB. jaohh amat kan? uwaaa. (: tapi ape ape pon aku sangat bersyukurrrr sebab aku dapat kat semenanjung je. kawan aku ade yang dapat sabah n serawak. tidakkah aku ptot bersyukur?? semestyy nye la harusss! okay!

okay, aku malas dah nak bebel panjang lebar ag. nanti aku rajen aku bebel ag okay.


things to do :-
- nak bukak kwsp
- nak beli barang2 nak g posting
- ambik baju uniform
- nak ambik gmba pasport pakai uniform
- nak g cop n sain borang aku janji
- nak packing barang (ape pon xpacking lagi) 
- persediaan jiwa raga fizikal dan mentallll . grrrrrrr (:

mode : takotttt nak keje!


alhamdulillah, SN Fatihah gonna be :) doakan saya ^^,

kbaii peeps. 






Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Monday, March 12, 2012

tertinggal nset

assalamualaikum my silent readers .

yihaaaa, tetiba ari ni ase semangat nak menghupdate belog. korang sume pe khabar? sihat tak? aku alhamdulillah. maken sehat kot. wohooho. takde la. makenn rase bersemangat sbb da nak kerja da skang! yeahhh. alhamdulillah, syukur Ya Allah. sesungguhnya penantian itu satu penyiksaan, setuju tak? hee :)) insyaAllah a staff nurse gonna be soon!! yeyy! ^^


ha ni nak citer pasal aku tertinggal nset aku. bukan tertinggal kat kedai pon. naseb baek tertinggal umah kak aku jer. tak penah2 kot selame ni tertinggal nset. nampak sangat nset tu da tak penting dalam hidup aku kann?? yesss. defenitely!!! memang dah tak penting pon. dah dua ari aku idop tanpa nset. wohohoo, hebadd kan?? yess. dalam hidup mst ade satu perubahan. takkan selamanya nak berpegang pada past storyy kan. tak maju la hidup kite nanti.

nak taw sebab ape aku cakap nset tak penting ?


sebabnye, aku da takde sape2 yang special skang. hahhaha. im single mingle tingle. kekasihku suda di ambil orang. oh oh oh. takpee, ambik la nak ambik sangat kekasih aku tu. nanti esok esok kau akan rase kehilangan macam aku rase skang. nahhhh, mase tu baru kau tahu langit tu tinggi or rendah. aku prcaya pada hukum karma. soon or later, kau sendiri akan merasai situasai yang same. tunggu je saat tu. pasti seronok!!!


n buat EX aku pulak (kau tau siapa kau kan) kau telah membiarkan diri kau dirampas. bermakna kau bukan lelaki yang sejati. sebab kau tak berpegang pada janji. kau hanya ucap, tapi kau tak pernah maksudkan nye. tak baek sebenarnya kau bagi orang harapan tinggi melangit, tapi akhirnya kau buang orang tu macam sampah. takpeee sayang, its okay. kau pon pernah cakap ayat what you give, you'll eventually get it back. takpee. karma sedang berada di belakang kau sekarang. berhati-hati okeng. :P

kalau dulu, aku ase aku takley hidop tanpe nset, tp skang ni aku macam da tak perlukan nset tu lagi. eh perlu gak la, sbb nak kontek ngan mmber2 aku. tp takla 24 hours mesej dorang. ade la mesej 2,3 keping.

act, aku tak marah orang nak curang ngan aku, sbb aku bukan sape2 pon nak control hidop orang. aku cume bagi ape yang terbaek. ape yg mampu aku bg. selebihnya giliran dorang nak menilai. aku tak sempurna. semua manusia tak sempurna. tapi aku sayang diri aku, dan takkan biarkan kehidupan aku hancur kerana orang dah buad aku macam tahik. sekian. :DD
Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Friday, February 24, 2012

terpegun :)

assalamualaikum readers ^^


just now , ade sorang mat salleh ni masok lam pejabat kak aku ni . mase mula mula die masok die bagi salam. wahhh , terdetik dalam ati aku , islam rupa rupanye mat salleh ni . then, tak lame  pastu datang pulak bini dia.

gilerrr aku terpegun kot tengok bini dia tu. do u know why??

sebab , bini dia tu bertudung ! yesss. then dia pakai loose blouse and seluar pon memang loose sangat sangat2! bukan itu je , tambah pulak dia pakai hand socks sebab lengan baju die tiga suku je . (tiga suku tu bawah siku siket jela) . see, nampak tak ? betapa dia menjaga aurat dia kan??


kadang aku rasa malu . malu sebab orang melayu yang beragama islam masih berlambak yang tak menjaga auratnya . aku pon masih jaoh lagi dari sempurna . n memang takkan sempuran la . nobody's perfect right ? kadang kadang aku ade pakai jugak baju yang lengan tiga suku tu . tapi bila tengok mek salleh tadi tu , aku rasa wahhhh respect sangat kat dia . dia orang France . padahal lau nak ikotkan tempat tinggal dia bukannya negara ISLAM , cara hidup pon bukan mengamalkan cara hidup islam . tapi bila dia datang melancong kat sini , dia dah menunjukkan contoh yang terbaek untuk wanita wanita islam . subhanallah . sungguh aku terpegun lihat wanita tu tadi .


note to myself . semoga lepas ni aku lebih berhati hati dalam menjaga aurat . aurat kita bukan untuk di tonton . tapi untuk dijaga dengan sempurna . insyaAllah . salam jumaat tok semua . kbaii peep . :))
Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Thursday, February 23, 2012

awet muda ^^

assalamualaikum readersku sekalian . ^^


eh aku suke kot tengok orang hupdate belog dalam full english ! teringin nak buat . but i really dont know how to start . sukeee sangat tengok belog sis shea . entry dia takde satu pon speaks malay . semuanye english . pehh , aku respect gilaaa la ngan dia . teringinnn nak buat entry dalam full english tapi aku TAK CONFIDENT !! HAHAHA. nahhh , it's all about confident . aku keje ngan kak aku ni , lau ade mat salleh masuk tanye pape naseb gak aku boleh speaking wpon aku ase broken gila tp as long as mat salleh tu paham ! HAHA .

okok , aku takmo bebel pepanjang . lately aku ade satu habit baru .

nak taw ape??

haa, aku sekarang suke sangat tido awal ! dalam pukul 10 tu aku dah rase ngantok amat da . yeyyy ! satu kemajuan disitu . maju sebab aku ni bukan senang nak tido awal . hahaha . biasenya aku akan tido dalam kul 12 or 1 . time kat kolej dulu wpon aku ade kelas pagi , jadual tido aku tetap gak maintain . tido kul 12 lebey . mungkin sbb maken tua kot skang . tubuh ni ase cepat je penat . HAHA .


tapi yang peliknya aku tido awal then dengan sendiri aku akan sedar balek around 2, 3 or 4 am . biase mase ni aku bangon sebab nak PU . pastu , aku akan minom air . haa , lately cepat gak haus . lepas tido kompem akan bangon balek sebab tekak ase kering . pastu g bagi meow aku makan wiskess . pastuuu baru sambong tido balek ! kah3 . buang tebiat kan ? kuching aku tu memang kuat sangat makan . sangat okay !! memang debab la . asik nak makan je keje dia . ape ape pon aku ase lebih freshhhh bile bangon pagi sebab tido awal . and ni jugak salah satu dari AWET MUDA okeng ! so guys nak muda , tido la awal cam aku . hehehe . till then , kbaiii peeps ^^ .
Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Monday, February 20, 2012

the most sexiest woman in the word .

assalamualaikum my silent readers ! (aku ade silent readers ke ) entah .

pada petang yang sangat bosan ni ase nak conteng sesuatu je kat belog aku. lau ikotkan aty jelly ni ase nak quit je keje . coming here at 8am till 5pm by doin nothin . oh, ini memang buad aku stress ! dem . and lately aku ase muka aku berminyak lebih . sesape nak minyak untuk wat masak boleh request ngan aku . FOC je aku kasi . HAHA . stress punya pasal , nahhh dah buad muka aku appeared some new pimples . huwaaaa !! this is so SHITTY . *sigh*


eh eh , tengok tajok aku tu . nampak tak?? the most sexiest woman is  me CONFIDENT ! yups definetly . the most sexiest woman bukan yang tayang sane , tayang sini . nope2 !! itu bukan sexy namenye tapi tak hargai diri sendiri sebab membiarkan orang laen "cuci mata" sewanangwenangnya melihat keindahan pada diri kita . FOC pulak tu . adessss , rugi kot . kann?? buat penat je kita take care of diri kita , tapi biarkan orang yang tak sepatotnye lihat . sangat merugikan kot . =,=


sape kat sini nak jadi sexayyyy? hehe . so girls nak jadi sexayyy we must gain confident as much as we can . susah kann? yap . memang pon . sebab dalam hidup ni kita salu pk oh " im NOT GOOD ENOUGH " haha . same goes to me either . aku pon salu pk bende yang same . always comparing ourself to "so and so" includes the woman in the TV and even with ur ex girlfriend . haha . pliz STOP DOING this girls . untill you are good enuf to urself , nobody will be good enuf to you . start to feel good by taking care of ur body and love urself moreee before you love others ! that's it . 


kadang manusia ni tak pernah rase puas dengan ape yang dia ade . betol kann? sape yang pernah rase camni baek ngaku cepatttt !!! hehe . seriusly aku pon rase bende yang sama . bila tengok orang yang cantek je , then mula la berdetik dalam hati , wahhhh she is almost perfect . kenapa aku tak cantek macam tu?? dalam kepala tu ade why why why ??? 1001 annoying questions over  my head . HAHA . untunglah sesiapa yang dikurniakan nikmat kecantikan oleh Allah . wpon aku ni takla cantek tapi aku bersyukur sebab masih lagi dikurniakan anggota badan yang sempurna dan dikurniakan fikiran yang waras . kat luar masih ada lagi insan yang nasibnyee jaohh lebih buruk dari kita . alhamdulillah aku bersyukur dengan apa adanya aku . hopefully my Future akan terima aku seadanya dengan ikhlas . tehheee :))


pic credit to gugel .


**wpon aku tak dikurniakan natural beauty macam kat dalam gambar tu doesn't mean kita tak boleh jadik cantek ! girls, u re all beautiful . and dont let other thinks otherwise . ^^ 
wpon tak cantek , kita harusss rase kita cantek then baru boleh confident !!! yeahh .  
till then , buiii buii peeps . =,=






Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

dear Girls

Dear Girls,


U re Beautiful .. :) ♥


Don't harm yourself for a guy who goes only for your looks [:'(]


U r ur father's princess and Mumma's Doll . ^.^


So, don't let somebody make you feel Low and Down .


The way you Smile :))


The way you've twinkle in your eyes *_*


The way you cheer up your Family and Friends. .


and
the way you care,


Is all what makes you Beautiful Angels . .!!♥


Right??


Dear Girls, Proud to be what u re . ♥♥♥


** im proud to be me . im not a beauty queen , am beautiful me . :) yeahhh ! :P






Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Sunday, February 19, 2012

letih amat !

yesterday is a SHITTY DAY ! aisehhh , aku dah pandai guna perkataan shitty sejak dengar lagu shitty day by Soko. hehehe :)) . dulu aku tak minat pon lagu lagu indie . sejak aku kenal dengan sorang budak ni , then terusss ase jatoh cinta . bukan kat budak tu la . i mean kat lagu lagu indie tu . aku suka layan lagu mando diao . tak semua lagu , tapi ade lagu dia yang sangat best dan layan ! then aku kenal ngan lagu The Escapologist by Sugarplum fairy . pastu aku jumpe lak lagu Caroline yang sangat menyentuh hati . ecehh ! then , aku layan gak lagu Eisley . lagu Golly Sandra . pehhh, best kot lagu tu . ase nak joget joget je ble dengar . hehe . aku mula minat ngan sume lagu tu bila aku kenal dengan apex (bukan nama sebenar) and mia sandra (bukan nama sebenar gak) both of them skang member aku . member baek jugak la . tapi takla rapat sangat .


okay , all those indie song is doesn't matter . ape yang aku nak citer ari ni pasal letih . pasal penat . semalam , aku datang keje dalam kul 9 . memang lewat . sepatotnye datang kul 8 pagi , tapi adik aku punyer pasal bersiap lambat sangat jadik lewatt la aku sampai . naseb baek keje ngan adik beradik . lau tak dah lame aku kene buang keje . HAHA . then sampai2 je kat pejabat , takley masok . pintu greynye rosak . aku tunggu la kat luar , almost 1 hour gak la . geramm kot . tunggu lame lame . then bila abang ipa aku sampai , die cakap oh korang cuti la ari ni . nanti ade budak datang nak repair pintu tu . okayyyy! ase berbungga bunga jap aty aku . 


then, bape minit pastu budak tu sampai . baiki punye baiki macam tikus membaiki labu je aku nengok . maken jahanam adela grey tuh . lame gak la aku stay kat luar pejabat . ari pon maken panas . then aku suh ma aku datang ambik . abang ipa aku pesan, karang datang lagik ea . kemaskan pejabat . grrrrrrrrr . ingatkan dapat cuti !!!


then sampai je kat rumah , aku nengok Ya Allah rumah bagaikan tongkang pecah . yela lepas buat majlis makan makan memangla jadik macam tu . aku tak sempat duduk pon . terus ambik penyapu g sapu 1 rumahkuu yang besar ! heh , tipu je . takla besar , tapi agak luas la ruangnya . penattt tau tak ? lepas ciap menyapu , mop lantai ag . pastu basuh baju ag . pastu g jemur baju . bila ciap semuaaa baru boleh makan dengan tenang . then lepas makan kak aku pulak datang ambik suh g pejabat . okay, memang penat gila aku ase . 




aku ase cam suweettt je laki bini duk basuh lantai kat luar pejabat tu.
then ape lagi ??
terusss aku ambik gambar doranggg. hehehhe =,=

till then , kbaiii peeps .


**bila aku duk pejabat ni , orang duk cakap aku ni sama muka cam kak aku . 
aisehh , same ke sangat ke ? hmmm . ^^





Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Friday, February 17, 2012

tahlil untuk abah

arini kat umah aku ade wat makan2 ciket. sempena maulidul rasul n sekali gus buat tahlil untuk arwah abah aku. dan sempena rumah ni yang baru siap renovate. ekceli bukan baru siap, dah lame siap. tapi baru sekarang buat makan makan kat rumah.


suka tengok para para gentleman pakai baju melayuu ! ensemm kot . bila la boleh tengok capital E aku nak pakai baju melayu gak . tak penah tengok ag . wuwuuu :( . and sukaaa sangat dengar orang berselawat tadi . kaum kaum hawa cibuk menghidang lauk pauk kat dapur . aku pon same buat buat sibuk wpon aku tak bape rety nak menyibuk . hahahaha . kalut je aku nengok . memang orang lame lame ni sukaaa sangat wat kalut . haissh ! 


skang dah nak masok 2 bulan da aku bercuti kat rumah . 2 bulan ku rasakan bagaikan DUA taon lamenye ! adusss . bila la aku nak dapat keje ni ? bila la surat tawaran nak sampai . ade yang cakap bulan 3 . ade yang cakap bulan 4 . aku pon dah pening da . tak tau nak caya yg mane satu . kesimpulannya , sila la berhenti berharap =,= . bukan jangan berharap terus , maksud aku redho je la bila surat tu nak sampai . lau berharap surat tu sampai dalam masa yang terdekat ni , ag la rasa frust and saket aty ! so, stop stop and stop dreaming from now . bila surat tu dah sampai then baru boleh nak senyumm sampai telinga . till then , ini saje yang aku nak coretkan . jumpe lagi bila aku dalam mood untuk berblogging . kbaiii peeps . ^^










Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Monday, February 13, 2012

random questions :))

A. Available :
> nope. im taken!

B. Birthday : 
> 30 of July 1990

C. Crushing on : 
> dont have any . 

D. Drink you last had : 
> air putih

E. Easiest person to talk to : 
> my bestie (nur nadhirah @ nunu)

F. Favorite song :
> enjoy all the love song. rock and roll sumtimes ! ahaks

G. Grossest memory :
> not really remember ^^

H. Hometown:
> Kuala Besut

I. In love with:
> Mr Limited 

J. Jealous of:
> all those beautiful gurl. lol :)

K. Killed someone :
> nope n never !

L. Longest friendship:
> almost 10 years

M. Milkshake flavour :
> chocolate

N. Number of siblings :
> 8

O. One wish :
> i wish i can be somebody to someone who is afraid of losing me .

P. Person who you last called :
> my bestie ( nunu)

Q. Question your asked the most :
> randomly . too many questions over my head . 

R. Reason to smile :
> life is beautiful 

S. Song you last sang :
> i sang randomly song with wrong lyrics ! HAHA :))

T. Time you wake up :
> have no fixed time . 

U. Underwear colour : 
> lols, secrect !

V. Violent moment:
> hurm , not really remember. 

W. Worst habit :
> have shower late at night. hahaha

X. X-ray you had :
> not really remember

Y. Your last time you cried :
> last week :'(

Z. Zodiac sign :
> Leo Girl


Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Saturday, February 11, 2012

:: perkongsian ::

[Hijrahku Kerana ALLAH]

"Bilamana aku BERUBAH, dari sejarah kehidupan yang kelam kepada peribadi hari ini yang cerah, janganlah kalian berasa pelik dan ragu-ragu dengan penghijrahanku. Jika dirimu masih tidak mampu mempercayaiku, cukuplah Allah sebagai saksi. Yang menghitungku, bukan kamu, bukan juga aku. Tetapi ALLAH..

Moga amalanku sebagai MUJAHIDAH yang banyak kekurangannya ini diterima Allah dan dilaksanakan dengan ikhlas, jauh dari pakaian para MUNAFIQ dan RIAK..

Akulah HAMBA, yang faqir dalam beramal. Tetapi kaya dengan dosa yang tidak terhitung. Terimalah aku ya Rabb.. Kurniakan aku jiwa yang ampuh IMANnya. REDHA-Mu adalah IMPIANku."

                   
                 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

p/s: 

✿ܓ..Siapa pun kamu di masa lalu, itu tidak bermakna kamu TIDAK BERHAK untuk menjadi seorang Muslimah/Muslim yang BAIK, DISAYANGI dan DIHORMATI.. Berusaha MENDIDIK diri menjadi Muslimah/Muslim yang baik PERLU diteruskan TANPA mengenal erti penat apatah lagi jemu.. Tinggalkan masa lalu yang perit itu.. Jadikan ia satu PENGAJARAN dan bukannya satu PENYESALAN yang berpanjangan.. InsyaAllah. Allah Sentiasa Bersama Hamba-NYA Yang Ingin Membuat Kebaikan..✿ܓ


 sumber : Acho | demi masa



Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Friday, February 10, 2012

tautan hati :))

Kata orang utk dapat pengakhiran yg bahagia.....harus lalui 1001 derita....tp knp dari dulu,y ada cuma derita??

"Sebab derita itulah yg akan memberi pengalaman pada kamu"...

Pengalaman? pengalaman apa kalau setiap kali diuji begini,aku terus jatuh dan x bisa bangun??

"Pengalaman yg akan membuatmu mencari apa itu erti bahagia. tak semua pengalaman seseorang itu berkesan dgn peribadinya. tp dgn derita yg kamu lalui, yakinlah Allah ingin menguatkan lg kekebalan hatimu..."

Bagaikan tidak adil jika aku diuji terus dgn derita sdgkan yg lain selalunya bahagia

"Mereka tidak dapat apa yg akan kamu dapat nanti. Lumrah bila terluka, manusia terus rebah. tp, bukan namanya manusia kalau ia x bangun smula utk meneruskan sisa hidupnya. sekurang kurangnya kamu belajar dari penderitaan untuk capai erti kebahagiaan dan kamu akan berikan kebahagiaan pd mereka yg disisi kamu kerana kamu tahu peritnya penderitaan.... pasti kamu tidak mau mereka rasa derita itu kan? Banyak hikmah yg kamu tidak nampak disebalik ujian yg sedang menguji kekuatanmu...... ingat!! Allah tidak pernah tidak adil. malah kamu beruntung kerana Allah memilihmu utk diuji tanda Allah mengingatimu. dan kamu pun kembali kepadaNya utk memohon bantuanNya..... maka kamu dan Allah saling mempunyai hubungan disitu...hubungan apakah yg lebih baik dari hubungan makhluk dan khaliqNya??"

Akhirnya, aku lega. Allah bersama orang2 yg mncariNya. (^__^)
Jadi, jgn bersedih jika hidup kita penuh dgn ujian. Berusaha selagi boleh :))




Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Thursday, February 9, 2012

thank you NV :)


as i promised
this is me after one month using NV products.
alhamdulillah, my skin is getting better. thank you NV. thank you Allah. :))
i am satiesfied. xsia2 duet habes. hehehe :P






Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Wednesday, February 8, 2012

i am the type of person who will STAY COMMITED as long as you do the same !!! :))
Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Sunday, February 5, 2012

nak macam ni boleh?

:: beautiful saying ::

him : she is my past. but u re my present and my future!!!


ohh, akulah orang yang paling bahagia kalo ade orang cakap macam kat atas tu kat aku. :))

bagi aku past is past. yeahh, aku taw easier said than done right?? tapi, selagi kita masih berpegang pada kisah silam, selagi tulah kita takkan merasa bahagia. apatah lagi kisah silam itu adalah 'hard time' dalam hidup kita. but our life doesn't mean to travel backwards. so, hidup mesti diteruskan. forget all the shit, n move on. that's it. 



dear Love, be with me because u want to, not because u feel u have no other choices!! (:





Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

move on!

assalamualaikum readers!

hye semua. lame giler kot aku dah xmengupdate citer kat belog aku nih. nahhh, skang dah ase cam kaku giler nak menulis. ade idea tapi ase tak tau camne nak expresskan kat cni. haduii, masalah betol la.

ekceli aku ase tajok yang aku letak tu x de kaitan ngan ape yang aku nak citerkan kat sini. HAHA. aku ase kan  pasni aku nak jadi orang laen. bukan dah taknak jadi diri aku sendiri. tapi aku nak jadi fatihah yang tak berperasaan!!! selama ni aku ase aku ni cukup menjaga aty orang. kadang tu aku terlalu cibuk menjaga aty orang sehingga aty aku sendiri yang terluka. kalo aku nak nak wat pape aku pkir dulu perasaan orang. eh, takpe ke wat camni? die tak terasa ati ke? tapi orang tu ade pikir ke perasaan aku?? die nak buat pape pon, ikot sedap aty die je. asalkan die puas aty n die gembira. okay, lau kau boleh jadi macam tu nape tidak aku?? aku pon 100x boleh buad macam tu.

entahla, aku ase cam dunia ni sangat tidak adil. kadang bila kita buad baek kat orang, orang tu pejam mata je, buad tak nampak kebaikan kita tuh. bukannye nak berterima kasih. instead masih lagi sibuk mencari ape kesalahan kita. kalo kite wat salah siket, cepat jer dia nampak. cepat je nak perbesarkan kesalahan yang tak seberapa tu. entah sekali lagi. ni memang dah betol2 tak tau nak cakap ape dah ni. nak buad camne kan, kite takley nak mengubah perangai seseorang tu. nak tak nak, telan jela wpon ase pahit.

lepas ni, aku nak move on dah! taknak ag jadi aty jelly sangat. cukuplah setakat itu aku diperkecilkan. skang dah tiba masenye untuk aku berdiri mendongak ke langit. bila sebut pasal langit ni, aku suke kat satu ayat ni. gantunglah harapan dan semangat mu setinggi bintang di langit, tetapi rendahkanlah hatimu bagaikan rumput yang menjejak bumi. (lebih kurang camtu la ayatnye) aku tak ingat sangat dah, aku terbaca kat mane ntah. maknanya wpon sehebat mana kita ni, kita takley la nak tunjuk ego sangat. ingatla yang kita ni cuma manusia biasa yang tak sempurna. till then, bubbye peeps.



Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Thursday, January 19, 2012

because i miss you.

Always the exactly same sky and always the same day
Only thing that is different is that you are not here
I thought I’ve let you go. Without anything left
No, no. I still haven’t been able to let you go

Longing for you, I am longing for you.
Because I am longing for you,
I call you and call you by myself everyday
Missing you, I am missing you.
Because I am missing you,
now I just call out your name like a habit.
Even today

Day by day, I feel like I am dying
so what could I do?
Love you, Love you. I love you.
Without even being able to tell you these,
I’ve had to let you go like that
Sorry, I am sorry. Can you hear me?
Could you be able to hear my late confession?
I love you.


first time dengar lagu ni, aku ase cam lagu ni best sangat. simple. tapi cam menyayat hati. penuh makna. lagu ni aku dapat dari ost heartstrings. hehe. skang aku tgh layan cite ni. lom habes ag. tetiba ase nak share lagu yang aku ase best ni. ok la, nak sambung tengok cite lak. lau nak dengar sila la rajen2 carik kat u tube. adioss peeps. gudnite! mimpi manis okey. buibuiii. lagu ni dah di translate kot bi. tapi yg asalnye dalam korea. best sangat!





Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Tuesday, January 17, 2012

bosan tahap dewa!

assalamualaikum bloggers!

hye cemua. aku nak wat sesi luahan hati ni. aku tataw nak luah kat sape ag. seb bek ade belog ni. huhu. aku tataw nak cakap camne. betapa bosannye aku ase skang ni. dulu, time blaja aku tak penah cuti lame lame. tak penah dapat cuti selama sebulan. paling lame pon dalam 3 minggu kot. so skang bila aku cuti lame tanpa wat ape ape kat umah, nahhhh aku ase cam dah nak gila! uwaaa. ase cam stress amat!! arghhhhh!

sekarang aku ase cam nak keje. ase desperate giler nak keje! tapi aku tataw nak keje ape. huhu. skang duwet elaun pon dah tak dapat. so bermakna poket aku pon dah kering. kebetulan pulak aku g beli satu set produk nv beberapa ari yang lepas. n duwet aku skang ni memang berjaya mencapai ke kadar sifar! =.= ! terok giler kan? nak topap pon takde duwet! sadisssnye rase.

tadi, kawan aku cakap mungkin dalam bulan 3 baru kitorang akan di panggil tok keje. so, dats mean another 2 months to go! what should i do? tak sanggup dah nak merempat camni. lame ag tu nak tunggu bulan 3. huwaaa. hmm, takpe2. aku akan berusaha carik keje gak. keje ape ape pon takpe! asalkan aku dapat isi masa aku yang kosong ni. hehehe. korang doakan aku supaya semuanya dipermudahkan ea. adioss peeps! buiibuiii :)
Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Sunday, January 15, 2012

misi 1 dah brjaya! yeahhh!

assalamualaikum bloggers!

nampak tak tajuk tu? misi tu bukan misi nurse okay. ni mission @ dalam BMnya ialah misi. taw tak nape aku cakap misi aku dah berjaya. bukan sbb aku dah dapat tawaran keje! no no. aku masih lagi menjadi penganggur TERHORMAT skang nih. aku ade cakap pasal nak tambah azam baru tok nampak ag muda dari umor aku nih. ekceli tadi, aku ade chat ngan sorang pesbuker ni. aku add dia sbb nak taw pasal produk nv tu la. dia pon pengguna nv jugak. memang tak sia sia aku add, sbb memang dapat bnyak sangat info n +ve feedback. ase cam tak sabar nak tengok kesannye nanti. okey2, takmo cite pepanjang. meh tengok nape aku cakap misi nih dah bjaye. meh meh negok!


klik pada gambar untuk lihat dengan jelas :)

situasi 1 : dia bukan maen ag duk panggil aku adik.
aku pon ape ag, pggl la dia akak! HAHA
bukan maen ag aku ase muda.


situasi 2 : skali dia tanya aku, umor bape.
aku dgn bangga cakap 22.
dia pon cakap, ohh saya 21.
gulppp! malu kot aku mase tuh! wakakkaa.
tetiba ase cam muda utk sekejap. ngehehe


situasi 3 : aku pon ase sedar diri, n terus bertuka.
aku dah jadik kak, die pulak jadik adik!
kih3, ape pon aku ase kelakar kot tadi.


yess! misi tok jadik muda dah berjaya!!
yeyeayy!!! wpon tok sekejap! hehe
never mind.

ok la, aku dah nak tido.
gudnite cemua. mimpi manis okay! bubbye :)




Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Saturday, January 14, 2012

entry mengade ngade!

assalamualaikum cemua.

malam nih ase cam ngade ngade je nak letak gambar ni dekat entry. hehehe. tengah belek belek gamba lame, tetiba jumpe gamba yang satu ni. candid kot. bestie aku yang snap. die tu suke sangat snap gambar candid aku. pastu mula la dia gelak. haihh! pape pon aku rindu sangat kat bestie aku yg sorang ni. name dia Jannah! aku panggil dia dak kechik! sbb die memang sangat kechik! HAHA. comel siot kot.


ni la dia, dak kehcik tu.
comeyy kan?
mase ni 2 bln b4 LJM kot.
tp, dalam klz boleh ag aku maen bingo!
(jgn tiru mcm saye okeh)


tadaa! ni la gamba yg dak kechik candid!
HAHA, muka cam tengah tido kot.
pdhl aku tengah maen mesej kot mase ni.
dlm klz rilex je men2 mesej ag. huehehe :)
*ekceli mase ni tgh bgadoh. tu psl muka cam siot je! wakaka


that's all lah entry ngengade haku.
buibuiii peeps. gudnite n mimpi manis okay!





Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Friday, January 13, 2012

produk pengelupasan

assalamualaikum cemua.

ari ni aku nak berkongsi ciket pasal produk pengelupasan. sape yang penah cube produk pengelupasan nih baek ngaku cepattt???! ha, meh nak cite ciket. ekceli skang ni aku tgh cube produk pengelupasan NV. taw kan ape tu NV? glamer kot produk tuh. sape yang tataw sila2 la gugel. hehe.

okay, skang ni dah nak masuk 2 minggu kot aku cube produk nv nih. mase hari 1 and ke 2 pakai ok je. aku ciap cakap ag kat ma aku, eh okay je produk ni. takde pedih pedih pon kat muka. then masok day 4 kot, muka dah mula mengelupas. gelupas dia tu gelupas mcam kasar kasar. bukan mengelupas halus. gelupas dia tu kite boleh siat siat ble muka tengah kering. ohh aku memang teruja kot duk siat siat gelupas tuh kat muka. sbb memang tak ase saket pon ble kite siat kulit mati tu.

then, bile tiba mase nak mandi time nak cuci muka tu, Ya Allah memang dashat la pedih. semaken hari ase pedih bila nak cuci muka tu semakin kuat. dem! ase cam nak melompat lompat je sbb pedih yang teramat!  sampai lah ke ari ni, ble nak cuci muka aku akan pk 10x dulu nak guna sabun pencuci muka nv atau pon tak.  huhu. skang aku cuma pakai toner A and B. 2 produk ni je aku pakai skang ni. toner A la yang wat muka jdik gelupas tuh. toner B pulak pakai time siang.

now, muka aku masih lagi dalam proses penyembuhan. kulit kulit yang dah rosak sbb parut jerawat dah bertuka ngan kulit baru. tapi, masih ade ag naek jerawat sbijik dua. tapi kulit muka jadik cam nipis la. n aku akan stop guna toner untuk pengelupasan tu bila muka dah bersih. now muka still a little bit cam pinky2 gitu. semoga produk nih boleh wat kulit muka aku jadik licin dan bersih pasnih. insyaAllah. so korang yang ase nak cuba produk pengelupasan ni, pk dalam dalam dlu taw. sbb ia teramatlah menyakitkan. hehe. kene sabar la siket. oh, lagipon aku ase harga produk nv ni tak lah mahal sangat. still afford to buy lah. toner A tu tak silap aku rm55 kot after diskaun. toner B rm45. murah je kan? hehehe. itu sajelah perkongsian tentang produk nv yang aku guna. nanti aku akan update ag ble dah guna sampai sebulan! yoshh. bubbye!
Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Saturday, January 7, 2012

tukar lagi. yeahhh!!

assalamualaikum readers! (ceh, bajet ade readers je) HAHA



nampak tak nampak?? aku tukar background ag!! yeahhh. cun tak background aku? de bintang bintang yang bergermelapan ag. mcm twinkletwinkle little stars ah pulak. HEHE. so, seiring dengan umur aku yang semakin meningkat n muka yang dah nampak tua ni, tapi yang pasti belog ini aku tetap mau kasi youth!! gler kawaii kan background ni. yoshh!

siyessly, orang salu tegor muka aku nmpak tua. tua sangat ke aku ni? padahal baru umur 21 kot. ops, lupe lak. bukan 21 ag dah, aku dah masok 22 taon dah pon! aritu mase g kursus induksi, de sorang mamat ni tanye, ko umur bape? aku cakap ah 21. then die cakap eh yeke? cam umor 28 je! dem! giler ase hot gua beb. berani die cakap cmtuh kat aku. bajet die tuh nampak mude sangat!

no wonders la tade laki yang nak ngorat aku. HAHA. ntahla. kadang aku ase perangai aku ni cam budak2 ag. tapi camne ntah kebudakbudakan tu tak terserlah pada muka aku nih. wuahaha. so, aku nak tambahkan azam aku tok taon 2012 nak jadi lebih muda dari umor yg sebenar! HAHA. tapi ekceli aku tak kesah pon, orang nak kate aku tua ke, ape ke, lantak korang lah! mulot orang aku takley nak stop! as long as jiwa aku ni masih ag muda bergetahh. phew! so, korang cerminlah diri sendiri sebelom nak judges orang. kalo nak judges orang jugak, korang better g blaja pandai pandai, ambik law. then boleh jadik hakim kat mahkamah. there u go.


p/s : sory if post aku ni tak menyenangkan mane2 pihak. my words is not to please u. so, u re most welcome to leave this page. tq =)
Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

bad mood vs emo

assalamualaikum readers.

camat pagi cemua. dari semalam ag aku ase aku nak tulis pasal bad mood nih. korang mesti penah alami kan cmne rase BAD MOOD? same goes to me. aku pon penah gak rase bende alah ni. bende ni biase la kan. takde sape pon kat dunia ni yang tak penah ditimpa masalah.

pe yang aku nak highlight dekat cni, bile orang dah tu bad mood tolong la, tolong la sangat2 jangan kasi affect jugak kat mood orang len. ni yang paling aku tak suke! eh, kau yang bad mood kau punye pasal lah. tak payah nak wat muke cam tahik dekat orang. dulu rumates aku de gak yg camni. ble period je, mule la nak bad mood. what? ko ingat ko sorang je yang penah period kat dunia nih? tolong la wei kawal perasaan tuh. aku pon penah gak rse bad mood. tapi aku TAK BUAT MUKA kat orang. ble bckap ngan orang, aku bckap dengan normal je. i think go silent is much better instead u showed off ur bad mood! boleh buat orang menyampah tau tak?


korang faham tak ngan ayat kat atas tu? jenis yg mcm ni pon aku tak suke gak! masalah sendiri, pandai2 la manage n selsesaikan sendiri. kalau nak share masalah tu laen lah. sharing is caring what. aku tak kesah kalo orang nak share masalah ngan aku. i can be a very good listener kot. HAHA. siyes, aku xkeberatan tok mendengar masalah orang laen. tapi yang aku bengangnye, bile orang tu ade masalah pastu die diam je seribu bahasa. ni biasenye dengan bf/gf la. msg tak nak jwb, col pon tak nak angkat. sampai kadang tu kite tertnya2, eh aku de wat pape salah ke eyh? hurm, sampai mcm tu sekali. bukan maen risau ag kite pk macam macam. tapi pdhlnye, masalah yg die alami xde kaitan langsung ngan kite. ohh guys, pliz la jadik sorang yg bijak tok manage perasaan sendiri. once u takley manage perasaan u sendiri cmne nanti ble dah keje, nak tunjuk contoh yg mcm ni jugak ke?
 tak professional kot! 


ok, yang ni yang paling aku suke!
back to the basic. once kite ade masalah, or bad mood ke, tension ke,
tolonglah, tolonglah ingat bahawa kite masih punya sang pencipta yg tahu segala2nye pasal kite.
cume tu atas kite je, nak ingat DIA ke tak time kite susah.
kalo time senang kompem2 memang dah tak ingat kat DIA kan.
 same lah macam aku.
 kadang aku sering lupa untuk jadik seorang yg selalu bersyukur di atas segala nikmatnye. huhu
sangat merugikan kot kalo time susah kite tak mintak bantuan dari DIA.
 so, bile kite ade masalah rajin2kan lah diri menadah tangan mintak bantuan dariNya.
sesungguhnya, Dia itu maha pemurah. maha pengasih.
korang boleh mintak ape saje tanpa bayar satu sen pon. 
ade ke kat dunia bende free mcm ni??  ade ke? takde kot.

so, marilah kite menjadi hambaNya yg selalu bersyukur.
alhamdulillah syukur Ya Allah kerana
 aku masih lagi di beri peluang untuk hidup di atas duniaMu pada hari ini
kerana aku tau dosa dosaku tak terhitung banyaknye dan kau masih lagi memberiku
peluang untuk memperbetulkan kesilapan diri. terima kasih Ya Allah. 





Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)