Followers

Friday, December 31, 2010

waiting for my PERFECT MATCH in 2011. yawww!


assalamualaikum bloggers! since ramai yang buat post hari terakhir 2010 nih, aku pon dengan rasa terujanya nak buat post jugak. hehe. okeh,malam ni aku boleh ucapkan selamat datang hari tua kepada diri aku sendiri. aku dah masuk 21 tahun la esok! dah tua la beb!! haha. dah layak berkahwin ni. ekkeke :) haih. aku nih asyik fikir nak kahwin jer. calon entah kemana. hahaha. berangan jer lebey. kalau dah ade calon memang aku dah kawen besok r weii. tarikh cun gler 1/1/11. pheww! hehe. its okey la xdapat kawen pada tarikh yg sangat comel tuh. yang penting aku berharap pada tahun 2011 ni Allah permudahkan supaya aku dapat bertemu dengan MR.RIGHT aku. hehe. my dear MR.RIGHT where have you been? i missin' you damn much. wuwuhu. 

now i wanna say bye bye to 2010. next sem aku dah masuk tahun 3. yeay! cheer up for me la.hehe. so,that's mean i still have another one year to grad n going to be a nurse! serius aku sangat takut senarnye. takot nak menempuhi alam pekerjaan. takot untuk memikul tanggungjawab yang agak berat tu. INSYAALLAH. semoga Allah permudahkan segalanya..


some wishlist for 2011 :)

1. nak blaja rajin2. n nak dpt dean list. hohoho
2. nak jadi lebih baik. nakkan satu perubahan!
3. nak ambik lesen. haha. ok! aku memang tade lesen ag la. stop!
jangan gelakkan aku.
4. nak jadi lebih matang dan menghargai hidup aku. cecewahh! 
5. nak belajar banyak ag pasal agama.
nak jadi great muslimah! insyaAllah.
6. nak berjimat. xnak jadik shopaholic! hehe
7. nak turunkan berat badan around 45 - 46 kg! haha
boleh ke? ntah la. berat badan asyik naik je.
8. berharap sangat jumpa dengan "PERFECT MATCH" saya. hehe
doakan saya taw!


okeh done. tu je kot.. semoga saya dapat penuhi azam tersebut dengan izin-Nya. insyaAllah. Amenn ramai2. aminnnn!!! 
last but not least HAPPY NEW YEAR to all my friends, all my bestie, n all bloggers!



till then, papai.

salam sayang,
cik tehah.




Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

CAN I PLEASE HAVE YOU FOREVER???



yes! once again i do fall for you...
but, my only regret is i couldn't give you enough reason to stay.
 i was so really tired to keep pretending like i doesn't love you.
 but the truth is i really do. yes, i do love you. 
awak, from now on dont keep promise me anything. sebab..
awak xmampu pon nak penuhi semua janji2 itu.

"don't try keep promise anyone if you can't make it.
coz its better to say goodbye and make them cry then 
to make them believe with all those stupid lies".

sumpah. saya teramat penat menunggu.
it's hard to wait for something you know will never happen. 
but it's harder to stop when you know its everything you ever wanted! 
yess! you're the only one that i ever wanted.
yeahh, i know letting go is hard. but sometimes holding on is harder. "heavily sigh" 


i hate that i have to think of ways
just to run into you.
i hate the blurry line between you and me.
my mind is telling me to go,
but my heart is telling me to stay.
maybe i have to go my dear,
its the only way...


dying juliet,
me.






Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Wednesday, December 29, 2010

YOU'RE BEAUTIFUL!!



ooyeahh.. i am beautiful!! haha
just kiddin' la.. aku tak perasan la nk ckp dri sndri cumey.
heheh. aku tak cakap pasal aku la...
aku ckp pasal Park Shin Hye a.k.a GO Mi Nam ni haa. hehehe
yess! she is beautiful :) lawa gler seyhh. xcye??
meh kte nengok...

olololoo, omey nye Go Mi Nam nihh..
siyesss lawa. rambut die pheww.. ala2 pengkid gitu. haha
mmg die kene act jadik lelaki la wei dlm cte nihh.. best!!

bertuah nye lau aku jadik mcm Go Mi Nam..
sume orang suke kat die wehh.. haiyoo..
gelagat die bapakk sweet dowhh..


haa, ni time die rambut panjang... tapiii,,
aku lagi suke short hair style die. ehehhe
nmpak smart gler.. haha. kang xpasal2 aku g potong rambut gak kang...
wuhuhu. taleh2. kne fikir 10x dlu. haha


haa, ni la shin woo dlm cte ni... watak die bapakk best!
macho gler kot. ade tak laki melayu mcm shin woo nih? hehe
shin woo ni caring n protecting gler kot.. bestnye lau dpt laki mcm gini.
tapi agak sdey la. die nak go mi nam, tapi go mi nam nak kat hero, Hwang Tae Kyung
yg lagi hensem n comell. hehe


here is Hwang Tae Kyung.. he is beautiful rite?. phewww senyuman die..
kiut gler weii. tulun la jgn snyum cmnih kan tak pasal2
aku jatuh chenta ngn die. hehe


cewahh.. even si hero ni agak berlagak n ego skit dlm cte ni...
tapi, phewww!! romantic jgk seyhh. protective gitu..
watak die yang serius n kdg2 klakar memang perfectly nice la bagi aku..


tengokk! wat lagi muke kiut die tu.. haih!!
taleh tahan betol hwang tae kyung nihh..


meh aku habaq skit kat korang sinopsis cte nih. Hwang Tae Kyung ni sdg cari ahli baru dlm band group die iaitu A.N JELL. tapi disebabkan oleh Mi Nam ni suffer an injury pada saat2 terakhir jadi, Mi Nyu iaitu twin sista Mi Nam terpaksa menggantikan tempat abang die tu. even mase tu she is nun in the making, tapi die tak nak kecewakan impian abang die
untuk jadi terkenal dengan harapan ibu diorang yg hilang tu dapat jejaki diorang. hehe
lebey kurang mcm tu la. aku pon tak reti nk story cane..
korang nak tengok cane aksi Go Mi Nam jadi lelaki??? sila tengok sndri owkeh. haha
tapi bagi aku drama ni MUST WATCH!!

p/s : aku suke lagu dalam cte ni :: "without words"



bergetar jugak r pasaan aku ble dengar lagu nihh..
huhuhu. mi nam kene nyanyi until perasaan die t'explode!!
fuhh. mmg explode betol la.. lps nynyi terus die g nangiss..
cedey weii.. perasaan aku pon rse nk explode jgak nihh..
phewww, feeling habiss!

till then, papai.
enjoy this song ya :)




Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Monday, December 27, 2010

untitled!

assalamulaikum bloggers.
hi guys. first of all, i wanna say sori bcoz dh lme meninggalkan blog i yg xbpe lawa nih. wuhuhu. sori. sori. sori. if i says 3x!! so it means really sori. hehe. theres too much things in my head i wanna share with u ol. tataw nak mulakan dari mane. erm, okeh.. actually i baru je balik dari kuantan beberapa hari yg lepas. hee :) motif pegi kuantan?? ermm, sajee jer.. g bercuti rumah pak saudara i.. ingatkan nak jumpe sumone gak bila g sne. tapi, ade masalah laen yg xley nak elak. so, i xdpt pon jumpe org tu. wuhuhu. sangat sdey la.. actually im missing sumone rite now! yeahh.. im sure. i miss him! huhu. but what can i do. i can do nothing.. hahahaha. takpeee. chill babeh.. hehe. just enjoy every precious moment in ur lyfe.. pasal rindu2 tuh kte letak tepi dlu kayh.. heheh :)

during holly2day ni, i sempat pegi East Coast Mall. shopping2 skit sempena year end sale ni kan. g buang duet skit kat ECM tuh. haha. pastuh, for sure la i g nengok wayang jgk. haa, korang dah nengok belum cerita AKU MASIH DARA? hehe. i dah tengok cte tuh.. erm, i rasa lakonan raja farah dlm cte tuh agak berkesan la kot. sampai terkuar jugak air mata pmpoan i nihh. hahaa. malu beb!! harap2 orang xnmpak i mse tu kan. i kasi 6 out of ten la kat cerita tu. sdkit sbnyak kte bleh ambik pengajaran dlm cite tu kan.wuhuhu. lagi, last day kat sane i sempat gak singgah kat Swiss Garden Resort & Spa kat kuantan. i xstay pon kat sne. just pergi dekat akak i yang ade program hape ntah. wuhuhu. lagipon, i memang kene balik ngn die hari tu. hahaha. sbb tu i pegi kat resort tuh. hehe. 

i xmo bebel panjang2.. here is some pics to review :)


here is my siblings! hehe. omey tak omey tak??


my younger sista and mimi..
adik i ag besa dr i kan..
haha. jgn mrh ea dik :)


tuje la pic2 yg i mau nunjuk! muahaha. ade bnyak ag actually. tapi mls nak upload myak2! hehe. owh, sblm balek my hometown kat besut, kami singgah jap kat zoo kemaman.
hehe. saje g lawat kwn2 i kat sne! eh tak tak!! bukan la.. saje g lawat hewan2 kat sne.. hehe. diorang pon suke jgk lau de org lawat diorang kan. bkn mnusia jer suke dilawat.


jum nengok pic ag..

auww cakk! hehe. omey kan hewan ni


aku xpasti la ni ikan ape..
tapi kak aku ckp ni ikan naga!


cumel la plak ikan nih aku nengok! dah la besau!
makan orang plak tuh.. haha
siyess okey. ikan ni mkn orang!


ikan naga lagi!!

aku ngn ikan hape ntah.. tataw nme. haha



ni sang harimau yg pemalas!
hape la, kte dtg mlwat die,
elok2 jer die tdoo kat citu. x greets pon tetamu die nih.
huhu. melampau an harimau ni


meh aku cite skit pasal crosc nih.
mula2 aku nengok die an, aku tnye akak aku..
kak, ni boye plastik ke? hahaha. bengap tak aku??
aku nih dah la si rabun. xpki lens mse tu. wahaha
korang tengok la mulot die tanak katup. eishh.
menakotkan.. agak lama la mlot die terbuka mcm tuh..
aku xduk lme kat ctu, mcm nak ngap org je boye tu an. erkkk!!


ni hewan ape aku tak pasti la..
kura2 kot.. yg pasti omey je kan. hehe
mcm shweet je. ngh berpancaran ni!! haha


abg ipar aku n ank2 die ngh main2 ngn
monyet.. haha. monyet ke??
aku xpasti la. haha


chill saje! hehe

okeh,till then.
nnti i update lagi k. janji! hehe
papai semua. 






Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Thursday, December 16, 2010

HAPPY BIRTHDAY :(



assalamualaikum readers...
today is my late father birthday. wuwuu
sangat sedey la... :(
serius saya sangat rindukan arwah abah saya..
dah hampir 4 tahun dia meninggalkan kami semua..
rasa mcm semalam saya baru berbual dengan die...
sungguh, sy rindukan saat2 itu..
semoga abah ditempatkan di kalangan orang2
yg beriman dan bertakwa.
semoga roh abah tenang di sana...
marilah kte sme hadihkan arwah
sekalung AL-FATIHAH.

:: AL-FATIHAH ::


abah, selamat hari lahir!
sayang abah sangat2..


Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

entry kosong je!!

hi and salam readers :)
sedang beradukahkah kalian2 semua?? ehehhe
rasa mcm dah lama x mengUPDATE blog i nih...
memang dah lama pon.. ahaha
senanya, i baru jer habis exam...
alhamdulillah. i dpt buat yg trbaik tok exam aritu.
result nnti tataw lah cane kan..hahaa, bertawakal jela.
dan skang nih bermulalah holly-hollyday... yeay!
sukeeenye dapat cuti... hehehe
currently sedang berehat2 kat rumah 
dgn family tersayang :)
bila mood berblogging da datang,
i akan berblogging sampai lebam owkeh..
hehhe.. sekian saja.

*kepala i da pening. mata dah taley bukak* :)
gudnite semua. xoxo!



zzzzzzzzzzzzzz!!!!!



salam sayang,
cik tehah.


Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Friday, December 10, 2010

EXAM. EXAM. EXAM!!




hai n assalamualaikum to all my lovely readers...
how's ur day guys? hehe :)
now, im currently at home! yeay! sukeeenye..
alhamdulillah. alhamdulillah. akhirnya saya dah selamat smpai umah..

haduii, setelah habes praktikal opkoss la i ade exam kan...
omaigodd. I HATE EXAM SO MUCH!
kan bagoss lau tade exam. wuhuhu :(
uihh. malasnye saya nak stdy.
plizz sape2 yg ade semngat lebey tuh, salurkan kat aku ckit.. ehehe
c'mon cik tehah!!! wakeup2! chaiyok3! jangan malas2!!
pelik kan, orang len dah habes exam, siap da taw result.
kolej i baru nak start exam.. hahaha
agak weird lah dicitu.
ntah pape je kan kolej i nih. haih.

i ade 2 paper jer. EYE & ENT.
pastuh paper NEURO.
agak susa kot sem ni.
dah la i posting kat hos daerah jer.
mane ade klinik EYE & ENT tuhh.
huhuk! hanya baja teori jer.. taleh tengok penyakit yg real punya.
agak sadiss dictu. wuhuhu
takpee la. pape pon, i'll try my best.
 STUDY sampai lebam. haha

so, untuk hari besok hingga selasa ni,
mode berblogging n berpesbuking deactivate untuk seketika ye.
heehhe. u ol guys, jangan lupa doakan saya taw.
doakan sy dapat jwb ngn baik.. :) 



Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Wednesday, December 8, 2010

taggie! taggie! taggie!



assalamualaikum semua :)

hehe. actually i dah bbrapa hari telah di TAG by cik sha nih.
seems i have a lot of work to do, skang baru ley wat entry pasal tagging ni. sorri my dearly pwens. sori cik saripah

" once you have been tagged , you are supposed to write a note with 25 random , things , facts or goal about you . at the end , choose 25 people to be tagged . you have to tagged the person who tagged you . if i tag you , its because i want to know about you "


LET"S CHECK IT OUT :)

1.my name is nurul fatihah mohammad.
i already stated it before at my older posting.. bleh baca kat ctu ye.

2. im 20 years old. hehe. muda lagi owkey. 

3. i ada anak saudara yg ramai.. haha. i pon ta ingat dah bape belas org sumenye. terokk kan. tapi hidop i br+++ ceria bila ada mereka. diorang panggil i *atih* 

4. i ada sorang adik pompoan. dia sangat mengade2 kot. haha.
even salu jer gado2 nan dia, tapi i tetap sayang dia owkey! hahalebiuuu ADEK YAYA

5. my (dad), abah i dah meninggal masa i form 5. wuhu. cdey2.
 tanak ckp la pasal nih. nnti i nangis susa plak kang..korang nk pujuk ke??
sob.sob.sob

5. i ta suka makan makanan yg pedas.
i mean pedas yg melampau.. kalo ckit2 tuh bleh la tahan kan.

6. currently addicted with shawl n butang2 yg cumel. ngeh. ngeh. ngehehehe.. :) *tapi jarang pakai shawl sbbnye stiap ari g keje pki unipom aje. wuhuhu. time g kls pon still wajib beruniform. 

7. im currently falling inlove with LEE MIN HO.
hehe. bila tengok dia, i hanya mampu cakap. 
*subhanallah, indahnya ciptaan TUHAN*
kalau lah dapat bf mcm dia....agaggaga!! hehehe

8. i am single. not ready to be taken yet. n masih berpegang pada prinsip nih
 " YOU ARE SINGLE. MAKE THE BEST OF IT. IT DOESN'T MEANT YOU RE NOT GOOD ENOUGH. IT MEANS NO ONE IS GOOD ENOUGH FOR YOU" sweet right? haha. jum ramai2 pakat join club single:) 

7. even i ni single, tak BERMAKNA i ni tade PERASAAN taw. i ni agak loving kot. auwww!!! haha. tkpee la tade bf pon. t dah ada hubby for sure i akan sayang dia ketat2! hehe

8. i ada ramai kawan. i ada bestie. n i sayang diorang sangat3!
terimass sebb sudi jd kawan i..

9. i ni ta suka SKEMA. say sh*t to them.aishh, jhat nye iahaha
bukan bermakna i xsuka ppls yg skema.
tak tak! aku cuma xsuka aku jadik skema..
serius aku TAK suka keskemaan. hidup aku sempoi giler kowt.. 

10. i love shopping. for sure la kan. i kan gurl. hehe.
i love gurly stuff. yang cumel2 tu semua saya suka la...


11. i sangat tak sukee (mencikk) cte anto aka GHOST STORY!
sebbnye i ni suke tido lewat malam. bila kwn2 da tdo tinggal la i sesowang 
duk layan jiwa. bukan saket jiwa okeh! heheh.
i tak nak n xingin nengok cte anto tu, sebb i takot t terbayang2 jer
pasal cte tuh. wuuwuwu :(

12. i love cats. wlaupon kucing kat umah aku tuhh tak cumel mcm kucing lain, tetap jugak syg die.. hehe. sangat lah manje meow aku tu.. heheh

13. haa, bila orang xkenal i for sure diorang cakap i ni sombong.
haha. tidak2! sila betulkan pandangan anda ye. saya TERsangatlah mesra alam senanye.. korang wat baik ngan aku, aku balas triple baik ngan korang. haha. jangan duk kutuk2 kat blakang sudeh..

14. i ni senanyee budak kaca mata a.k.a rabun. wuhu.
yeahhh rabun! tapi ta suka pakai spec. dan jugak sgt malas tok pakai lens.
 haha. so, yg jauh2 tu mang i xnmpak la.
bila i ta bls senyuman korang, jgn ckp i sombong plak! haih..
aku xnmpak owkehh. cian aku kan..uhuk!

15. bab2 makan nih i memilih skit. i suka makan ayam. yummi2.
i ta suka makan ikan, except yg mak i masak.. hehe.
tapi lau ikan bakar yg besau lagi sodapp kat kedai tu i layan jer.. haha

16. actually fingers2 i da penat berdancing ats keyboard nih.
aduii, another 9 more to go.

17. ha, lau aku rasa dh bosan sgt aku suka layan movie korea. hehe.
tkpon, i maen game je.. bila dah ngadap game jangan harap nk kasi aku gerak dari lappy aku nih. haha. 

18. i sangat takot pada pacat, lintah, n seumpama dengannya lah..
mereka sngt lembik dan menggelikan i lah. tak suka!

19. i sangat BENCI kat staffnurse yg mngharapkan 100% kerja dibuat oleh student!! @ dengan kata lain staff nurse yg pemalas n xbertanggungjwb! 
hape, korang tu makan gaji buta ke hape?
haihh, geramm betol! pliz la sesape kwn2 aku yg bakal jd mici kte jangan tiru pangai diorang kayh. *be professional* :)

20. i cintakan kehidupan i skrang, n masih nakkan better improvement. hehe.
ta maw cakap panjang2, korang takkan fhm pon. haha.

21. i sangat rindukan zaman sekolah i dulu. wuhuu.
rindu sesgt kat geng lama.

22. i tak saba nk habis blaja n nak cepat2 kawen.
fuhhh. statement taley blah, hahaha

23. i sukee minum air laici susu. semua yg berkaitan nan susu tuh..
semua aku suke r.. epal susu ke. air susu ke. owhh. bestnye...
yummii3!

24. i sayangkan Allah the most! sayangkan agama i.
n my family too. for sure!

25. i nak jadi baik! sebaik kawan saya cik masitah! hehe :)
nak jd anak yg baik. kawan yg baik.
nak jd isteri dan ibu yg baik2. INSYAALLAH. doakan saya yer..
amenn :)

okehh, im done. 
sori la,, sebab susunan ayat kat atas agak merapu.. wuhuhu.

aku tanak tag ramai2. ni nama yg kena TAG!!
agagaga :) jawab dengan ikhlas taw. tapi terserah korang la nk wat ke tak...
i tak paksa n tak suka memaksa.. hehe.

















Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

Tuesday, December 7, 2010

SALAM MAAL HIJRAH :)


assalamulaikum semua :)

Syukur Alhamdulillah kerana saya masih lagi diberikan nafas oleh Allah dan berpeluang untuk menyambut kedatangan MAAL HIJRAH 1432 pada tahun ni..
pada tahun1431H, macam2 yang telah berlaku dalam kehidupan saya.
 ada cerita suka. ada cerita duka..
namun semua itu membuatkan saya menjadi lebih tabah dan matang 
untuk menghadapi ujian yg mendatang..
terima kasih YA ALLAH kerana KAU tidak membiarkan aku terus hanyut 
dalam kealpaan dan kesesatan..
SYUKUR ALHAMDULILLAH di atas segala nikmat dan petunjuk-MU..

salam MAAL HIJRAH 1432 buat semua teman-teman saya.
may THE NEW YEAR brings you :-
*GOOD HEALTH
*WEALTH
*JOYS n
*HAPPYNESS

~WITH BLESS OF ALLAH SWT~

MARILAH KITA SAMA2 MEMOHON KEAMPUNAN BAGI SEGALA KESALAHAN YANG TELAH KITA LAKUKAN SEPANJANG TAHUN INI.. SEMOGA ALLAH MENGAMPUNI SEGALA DOSA2 KITA.. SESUNGGUHNYA ALLAH MAHA PENGAMUPUN LAGI MAHA PENYAYANG. subhanallah..

SEMOGA HIJRAH PADA TAHUN INI MEMBAWA 1001 PERUBAHAN MENUJU JALAN KEBENARAN KEPADA KITA SEMUA...
AMENN YA RABB :)

Banggalah menjadi hamba Allah, tanamkanlah rasa cinta pada Allah dalam diri kita, kerana cinta Allah pada hambaNya sangat tidak ternilai:) 







Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)