Followers

Tuesday, May 29, 2012

dulu vs kini

assalamualaikum my silent readers :)

today dah nak masok seminggu aku pindah rumah sendiri. i mean my own quartez . takde menumpang kasih kat rumah orang dah . hehe, but since the day duk rumah sendiri ni baru sekali kot dapur aku berasap!! HAHA, tettttt! nampak sangat bila dah ade duet life bz semacam aje . bz nak beli itu ini, nak penuhkan keperluan barang barang rumah. and to be grateful my kitchen almost lengkap dah. cume ade certain certain barang je yang masih belum dibeli.


and hey, ni aku nak bercerita siket pasal life aku mase student student dulu. dulu aku duk hostel, satu bilik 10 orang. makk aii, memang crowded giler ah kan bilik tu. nak privacy privacy memang dah tak dapat la. kau nak privacy sangat pergi masok toilet sane. kahkahakahahhh. compared to my life today, seriusly kehidupan sekarang sangat sangat selesa. bak kata pepatah, bersusah susah dahulu, senang lenang kemudian . hehe, and again im soooo  beryyyyy grateful bcoz HE'd gaved me such a beautiful life to be live with awesome people like you. tetttttt! hahhaaa . okay, alhamdulillah for everything :))


ni bilik aku bulan pertama since keje dekat cni. 
ni lah hostelnye yang dye kasi ktorang duduk. free selama sebulan .
fully furnish kot bilik ni, bapak besa, boleh maen bola dalam ni. hehe :)
dulu tido 10 orang satu bilik, nahh sekarang tido sesorang!!
nak tau ape rase????!
SUNYI (: yeppp, defenitely. tak best pon!

and here, my bedroom today :)
ape yg membezakan dengan kat atas??
yang kat atas tu semua free, yang ni semua guna duet gajiku!!
wahahhaha, gaji emang dah nak abes dah!

cuma almari tu je yang free sebab emang dah melekat kat dinding.
hehe, masok masok je memang dah ade almari setiap bilik.
and for sure aku duduk master bedroom punye!
sebab aku tuan empunya rumah. ngeh ngeh.
bilik ade 3, tapi hanya duk 2 orang je satu rumah.

and

satu bilik ag untuk di sewa!!
cepat cepat :)
limited room only. haahaa :)


seriusly duduk ramai ramai mase macam dekat hostel 10x ag meriah berbanding sekarang. pagi pagi ag dah ade orang pasang lagu hindustan. agak melampau r kan, weekend lak tu. nak tido lebey siket pon takley. hehe, tapi doesnt matter. rase marah sekejap je. nahhh sekarang, bangon bangon tido, tengok rumah kosong. kawan dah g keje. bosan giler kot. :)) so, memang life time dulu dulu ag best wpon tempatnye tak selesa. tapi setiap detik kami full with beautiful memories. and for sure i missing them a lotssss =,= wuhwuwuwuwu


last but not least, THANK YOU ALLAH for what i have today . 

mode : beryukurrr dengan seadanya :)


next entry :- balik kampungg!!! wohooooo ho balik kampung :))








Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

1 comment:

nurul hafiza hidayu said...

ahahhaahha aku tau siapa yg mg maksudkan...
tp semua 2 kenangan yg paling best...

Post a Comment