Followers

Wednesday, August 24, 2011

testing. testing...1,2,3

assalamualaikum rakan bloggersku sekalian.


hye2!! korang bley rase tak aura kecerian aku arinih? rase tak rase? sebabnye aku dah de kat umah skang nih. yeahhh. seronok amat! dimalam yang sungguh mendamaikan ni, aku n family duk karok sme2. cd karok raye pon ade. so, best la. nyanyi aje la akak aku, adek aku, mami aku pon nak nyanyi gak! HAHA




seperti yang telah aku janjikan semalam, aku nak update pasal HABO LADA kan?? habo lada or hada labo, ntah la aku agak kompius ngan name produk tuh. well, mesti nak tau aku da cube ke blom kan?? HEHE. for sure la aku dah cube! first time cube make up remover + pembersih muke die, ase mcm wahhhhhh. bestnye mende ni. pembersih muke die ase lembut sangat pada kulit. serius! suke sangat ngan pembersih muke die tu. lepas bilas muke ngan air korang akan rase la perubahan kat struktur kulit muke kite tu. ase macam lembut lembut je. ag lembut dari marshmellow!. hueh3. 




ekceli aku agak takot gak la nak try produk ni. sbb muke aku ni jenis sensitive. yeah. amat sensitive. tapi, mase kat guardian semalam, aku tengok la kat sorang amoi ni tau. mase tu aku duk searching produk hada labo ni la. then aku pon tengok die grab moisturizer kot. 3 bekas sekali gus. aku agak terkejut ah. pastu aku pon follow die, aku tanye you try produk ni okay tak? die cakap okay. aku tanye ag, lau muke snstive and ade pimple okay tak? sbb aku tengok muke die pon macam still ade a little bit parut parut pimple la. die cakap okay. sebab produk ni akan melembabkan muke kite. aku pon ase yakin skit mase tu. aku pon memang ase semangat sangat nak cube! HEHE.




aku pon beli la set percubaan produk hada labo ni. tapi yang agak peliknye, kat guardian KBMOL trial set die mahal amat! padahal aku da usha seblom ni kat fan page produk hada labo ni. rm15.90 je. tapi yang aku beli semalam rm 34.80! see the diff. mahal kan yang aku punye! tapi aku kesah pe, mahal ke tak ke, dan aku set aku nak mende tu, aku beli gak la. HAHA. terok perangai kan??



ni buktinye aku tengok kat fb, murah je kan!! esok aku g kbmol ag. t aku ambik gmba n buktikan yang aku punye tu 34 hinggit! wuwuwu. 




ni la bukti aku dah beli semalam!!
lau korang dah beli nanti, mesti pening mase mule mule tengok produk ni,
tulisan die full japan. memang takkan faham la!

ni make up remover. 1st time kot aku gune mnde alah ni.
dlu xpnh gune make remover. paling komang pon,
aku gune minyak je. HAHA.

ni la pembersih muke yang aku ckpkan tuh!!
best gle mende ni okay! sangat!
lau tak caye boley try sendiri.

ni moisturizer.
satu yg biase. satu ag yg milk.
pas pakai ni kulit ase lembap je.
n tak berminyak.


dulu kan, muke aku terok sangat. tataw cmne nak cakap. dulu tu maksud aku few months ago. aku pon tak faham ngan muke aku ni. kadang okay, kadang wat hal. pimples on and off. parut baru je nak hilang, pastu naek pulak yang baru. tu yang saket aty! mase muke terok ase macam tanak tengok dunia je. ase mcm nak duk terperap je lam bilik. yela, sape yang nak muke jd cmtuhh? ke ade korang ase suke ble muke penoh ngan pimples? macam aku ni, aku ase tak selesa sangat lau naek pimples time aku tengah praktikal. ase tak confident nak bercomunication ngan sume orang! argghhh, tak suke sangat. ag2 lau ade yang tego, eh npe muke ko terok sangat tu. pastu owg len pulak tego, eh nape ngan muke tu??ohmaii, ase tensen amat ble orang tanye cmtu tau tak!! ase mcm arghhhhh... tapi, alhamdulillah. skang okay sket muke aku.




sblom ni aku pki produk cosmoderm yg tea tree punyer! tp ase mcm xde perubahan sangat pon. aku pon quit pki cosmoderm, then aku try pulak pki sabun muke aloe vera EZ cosmetic. okay sabun tu ngan aku. tapi macam kasar sket kat kulit. pembersih muke hada labo ni ag superb+++ best!! bile pegi kelas pulak aku just pakai foundation giffarine. best gle kot foundation ni sbb die mmg fully cover kite punyer scar kat muke. HEHE.


ni die rupe foundation yg aku suke pki tuhh.
lau nak ase, try la beli. best je bg aku mnde nih!

p/s : produk hada labo ni, bestie aku yang recomend suh gune, masitah fariha!
she is my superb best girl ever! love her much =) ag satu tips die, lau korang nek pimples, sapukan je vicks kat pimples korang tu. mnde ni depend kat kulit kate beliau. HAHA. lau okay, boley teruskan, lau tak stop cepat2 k. sekian, wassalam =)






Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

2 comments:

Anonymous said...

HAHAHAHAHAH! part bagi tips tu mmmg...
mmg xleh blah, kah3
btw i love you moreee sayangggg!hugss :*

Indah Fatihah said...

hihi. tips paling bergune kot. aku tengah cri vick ni,tapi tak terbeli ag. haha. mls nak g kedai.
love u eternity sayangs!! hugss jugak. grrrr =)

Post a Comment