Followers

Monday, August 29, 2011

ohh super bizzy!!

assalamualaikum cemua readers.

ohh, sungguh aku amat bz la lately. maklum la nak raye kan. semalam kawan aku mase high skol ajak aku pegi bukak pose kat t'ganu. ekceli semalam aku de reunion kot. de majlis bukak pose sesame ngan member high skol. tapi, aku tak pat pegi. aku takley pegi sebab mak aku tak kasi!! uwauwauwa! sadisnye ase. aku nak sangat jumpe dorang sume. dah lame gle kot tak jumpe! almost 3 yrs sudah. mak aku cakap pegi nanti raye jela. sbb jalan jem gle skang. die takot kan jadi pape yg tak diingini kat anak kesayangan die ni. HAHA. tapi aku pon ekceli takot gak nak pegi. t'ganu tu bukannye dekat. agak jaoh la. dalam 2 jam gak nak sampai sane. so, bek aku duk umah jela tolong tolong pe yang patot tok persiapan raye ni.

ekceli, aku malu gak nak jumpe budak budak high skol dulu. mybe sbb dah lame tak jumpe kot. n mybe sbb dorang sume macam hebat hebat je! HAHA. dorang sume duk KL. aku ni blaja kat kg je. hukhuk! dorang salu gathering kot lau duk KL tu. tapi aku ni macm dilupe lupekan dah. sadis gak la. aku ni macam bukan warga SESMA BATCH 30 dah. erm, anggap jela aku ni sekola kat kg je dulu. HAHA. habes cte. malas la aku nak pk2 bende remeh macam nih. dorang tak engat aku biar jela. aku tetap gak boleh idop ngan senang hati n gumbira! yeahhhh. *biar dalam aty sedey pon* huhu

ohh semalam aku buat tapai. tapi kat kg aku ni tak panggil tapai. pai pai kat belakang tu takde! kitorang panggil TAPEY je!! hueh3. kan comel je tuh bunyik die. kiut je an. HAHA. aku takmo cite banyak. biar gambar je yang menceritakan segalanye. cewahhhh. jum jum nengok proses wat tapey nih. meh meh nengok!


daun getah n daun pisang!

beras pulut 

ha, yang ni aku yg bungkus!
omeyy tak?? haha


yang ni dah siap sumenye!
senang je buat tapai ni.
raye besok dah boleh makan dah. nyumnyum!


sekian saja. aku de banyak keje ag nak settlekan.
bubbye cemua =)




Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

3 comments:

Anonymous said...

ohhh, someynye awk bungkus tapey,
bungkus selendang pon somey gop! :D

Liana said...

Salam alaiki ukhti,

pandainya enti buat tapai. bungkusan pun nmpk comel dan kemas. mesti rasanya pun mantap kan? ^^

anyway, eid mubarak + maaf zahir dan batin. moga segala amalan kita di bulan ramadhan yg lepas ini diterima dan diberkati oleh Allah SWT. inshaAllah, AMin ya Rabb~

Wassalam wa ilal liqa',
Liana =)

Indah Fatihah said...

anonymous @ my dear ctah!
awak ngajing ke sy ni kan. haha. tu 1st time sy bngks tapey. bkn men susah ag nak jadi mule2 tuh.

to liana :
w'salam. mekaceh sudi komen. tapai tu sy xrse pon ag. tak termakan, sbb kenyang sgt da ase ni.

nway, salam adilfitri n maaf zahir dan batin jugak!

Post a Comment