Followers

Wednesday, August 3, 2011

i heart them

assalamualaikum readers!

hye cemua. hari ni gua mau celita pasal kesayangan gua iaitu SI COMEL & SI SHIRO. dulu gua tak minat sama kucing! mase kecik2 dlu memang minat. memang de banyak cat pon. tapi lepas cat gua sume dah jd arwah, lepas tu memang x pelihara cat ag dah. smpi la gua masok sekola rendah. ble dah msok high skool pon memang xley pelihara cat sebab gua duk SBP. balek umah jarang jarang je. mse kat high skool jadi dah tak suke cat ag da!

but now, gua mau celita gua ade 2 ekor cat yang comey lotey!! wah3. sikarang gua study kat kelantan je. so, dekat je ngan umah. so, gua boley salu balek tengok cat cat gua. ekceli tataw cat sape. cat adek gua kot. cat mami gua jugak! tapi, tak kire gua nak ngaku jugak cat cat itu pon gua yang punye! HAHA. ekceli before ade SHIRO gua hanya ade sekor je cat iaitu SI COMEL. 

SI COMEL ni, tersangat la garang @ dlm bhase kelantanessnye iaitu bekeng! mse kecik2 dlu die pantang tengok kaki gua terus die mau tangkap n gigit ma!! aiyaa, sebelom die terkam kaki gua, gua dah jerit kuat2 supya die takot sme gua. HEHE. sikarang, si comel da besa da. die pon da tak suke nak maen2 ngan gua lagi. ape la comey ni. mentang2 da besa, tak nak ag da gurau gurau senda ngan gua. oleh sebab si comel ni nampak kesunyian, ayah tiri gua pon bawak balek sekor ag cat iaitu si shiro. ekceli, bukan si comel yg sunyi, tapi penjaga die ni ha yang kesunyian. muehehhe.




si comel yg garang!!! grrrrrr...

ha, lupe lak satu babak yang memang aku xley nak lupe. dr kechik ag, gua, adek gua n cemua la yang duk kat umah ni mati mati ingat si comel ni betina. skang die da besa amat da. satu ari tu, abang gua datang umah. then, die cakap kat adek gua, " weyh si comel ni jantan la". adess! boleh pulak mcm tuh. sian kat si comel. ttbe lak kene jadi pondan. padahal muka die memang mcm jantan pon. kah3! skang ni, takkan nak tuka name kot. sbb die mmg da tau da name die tu comel. lau panggil je COMELLLLL, mesti die akan datang punye. lau tengah tido pon die akan bangon ble dengar orang panggil name die. 









kat atas tu sume pic comel time kechik2!
comey kan? sbb tu nme di COMEL!
tapi, ble dah besa die totally change!
muka mmg mcm jantan sejati ah derr.
 si comel yg dah xcomey ag da.
so,dengan otometiknye,
kaseh gua pon dah berubah ke arah si shiro!! HAHA

okeh, dah habis pasal comel. skang pasal SHIRO plak. si shiro ni manje tau. dah la muke die cute sangat. eee, geram je. bulu die pon lembut gle! sme gak macam comel. tapi dengan comel, aku takley nak belai2. nnti tangan aku jadi mangsa gigitan die. wuwu. naseb baek ade shiro. bleh aku peluk peluk, cium cium, n dodoikan die mcm baby. HAHA. 





ni comel n shiro sedang bermanje2!! HEHE
ni pic comey yg latest! besa kan?
dah leh jd bapak cat da ni. keh3


.
cute kan? wpon pic agak shaking tp boley nmpk kecomelan die tuh.
tanpa mereka2 aku ase idop aku akan kesunyian sangat sangat!!
I HEART THEM! bery2 much.

gua salu cakap macam ni kat shiro:-
shiro, come to mama!! HAHA.
siyess gua SAYANG both of them.
drpd sayang kat orang yg xtahu nak MENGHARGAI gua lbey baek gua sayang kat
shiro ngn comel. at least, die tak patahkan aty gua.
tapi salu jer buat hari2 gua jadi ceria.
thanks to them. thank you Allah 
sebab mengurniakan mereka n jadikan mereka sebahgian drpd fmly gua. alhamdulillah.



Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

3 comments:

AREIY ANIQUE said...

suka mata shiro biru.>,<

indah fatihah said...

hehe.. biru mata hitam ku...
kuceng siam kot. sbb tu mata biru.

Anonymous said...

haha nomeyy..

Post a Comment