Followers

Thursday, May 19, 2011

ciri-ciri lelaki yang aku reject

assalamualaikum readers =))

orite, hari ni aku rse nak share ngan korang semua pasal ciri-ciri lelaki yang boleh direject mentah2!! dari malam tadi ag kot, aku ase macam nak update pasal nih. smpi tido pon ase tak lena je.haha. ok,tipu. lena je aku tido, tapi tula. memang ase nak sangat update pasal entry nih. okay okay, meh meh nengok ciri2 laki yg aku reject!


u make me suffer n ruined my life,
so, pliz go to hell =)


lets begin, okeh. ciri2 lelaki yang pertama yang aku ase boleh di reject ialah :-

1. lelaki yang bermulut manis bak madu
haa, yang nih aku ase korang memang perlu jaga2 n berhati2 ngan lelaki jenis mlot manis nih. aku memang menyampah kot kat laki jenis ni. yela, bila bercakap makk aihhh. bukan maen ag an. ni contoh2 ayat yang agak manis la:-

--->bila tengok muka awk, kte ase da tenang da. 
--->selama ni kte tak pernah pon nak wat sesuatu yang boleh merosakkan hubungan kita.

hakk tuihhh. tengok ayat die, bukan maen ag an. padahal hakikatnye tuh cume memang taktik die je. he doesn't mean it at all. jangan mudah percaya kat lelaki mcm ni owkeh. 


2. penipu
okeh, ini kategori lelaki yang paling aku benci kot. yess, the most hating!! aku paling anti n tak suka lau orang tipu aku. ag2 die tipu n mempermainkan perasaan aku. bila dengan kita die cakap......

...awk jangan risau ea. kte xde terpk pon nak cari pmpoan laen ke ape.

padahal hakikatnye, die memang da ade gf da pon. wtf la kan laki2 macam nih. hey, who do u think u are??? kau ingat kau lelaki kau boley tipu aku sesuka ati? ingat la wei, sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jugak! kau tipu banyak2, at last terkantoi gak kan. bila da kantoi mula la nak lepas tangan n nak letakkan segala kesalahan die kat kte. aku harap2 sangat laki jenis macam ni kene tipu balek ngan gf die tuh. then, baru la die tau mcm mane rasa kene tipu. best ke x?? 


3. lelaki terlebih ego
okeh, aku memang tahu most of lelaki memang de sifat ego. tapi, agak2 la bhai. nak ego pon ego jugak. tapi jangan pk soal ego kita je. ego pasangan kita cane lak?? bila bergado je ade la yang nak merajuk segala bagai kan. yang tak boleh blah nye, bergado sebab salah die. tup2 die yang merajuk. n kita plak yang kene pujuk die. padahal tu salah die! ok, memang aku benci lelaki ego tahap gaban macam nih. seriusly, menyampah sangat. ko ingat ko bagos sangat nak suruh orang je asyik mengalah kat ko?? blah la kan.


4. yang suka take advantage
haa, ni satu ag ciri2 lelaki yang memang aku fuck gler ah. sebagai contoh, die kapel ngan kita just tok melupakan ex die je. or die just kapel ngan kita sbb nak have fun je. wahhh, hebat gler kan?? pe kau pk pasangan kau tu mcm barbie doll ke? xde perasaan? kau ingat kau je eyh yang tau rse saket? yela, ble kau clash tau pon rse sakit. susah nak lupakan ex kau kan. so, at this kind of situasion, sme jela. korang clash, korang rse sakit. then cane lak perasaan pasangan korang yang korang just nak have fun ngan die. sedangkan die btol2 sayangkan korang?? mestila rse sakit wei. n cuba pk ble adik2 korang kena take advantage oleh mane2 lelaki, pe korang rse? bengang tak??? mesti la kan. orang bodoh je yang xtaw rse marah ble dah kene macam ni. 


5. PLAYboy
lau korang playboy, kasi tahu awal2 la. senang skit. aku pon ley jadi playgirl gak. then, kte tengok who's can play better?? hahhaa. hebat tak weyh ayat aku?? layak jadi playgirl tak lau aku cakap cmnih?? hehe. takde2! aku taknak la jd play2 segala. aku nak jadi diri aku je. tapi  kan. tapi i want to be the girl who can make the PLAYER quits his game! lols. =))


6. lelaki pisau cukur
biase kte dengar pmpoan yang pisau cukur kan. tapi skang ni lelaki pisau cukur pon xkurang hebatnye. sticks to the girl sbb nak kikis duit je. ape kau ingat mak bapak pmpoan tu kasi duit wat tanggung hidup kau?? to the girl outside there pliz beware dengan lelaki mcm ni owkeh? lelaki cmnih memang xley dibuat suami pon. kot2 ble kawen kte yang kene tanggung die. n lelaki macam ni mesti jenis yang pemalas tok keje. 



okeh. done. tu je kot yang terlintas kat kepala aku skang nih. ase da lega skit bila dah wat entry ni. hehe. malam ni leh tido dengan lenanya. yeay!!! happy readings kawan2. owh tak lupa jugak untuk semua insan yang bergelar adam, im rely sori lau entry ni leh wat kaum2 adam sume sakit or trase ati. lau anda bukan jenis macam ni, chill saje. xyah ambk ati dengan kata2 sy k =)




p/s : buat lelaki yg de ciri2 kat atas tuh. pliz stay away from me. bcoz i absolutely doesn't need u in my lyfe. thank you :)


Thank you for reading this entry :)) iloveyousomuch ♥ =)

8 comments:

dea izzana said...

dea stuju..:) u dea follow sini .. dea blogger bru..

epy (jerr..) said...

wahh, ak ade tersenarai dlm list dop?? hahaha

indah fatihah said...

to dea : hehe. mekaseh sbb stuju. ok, nnti teha terjah blog dea k =) btw, mekaseh gak sbb folo..

to epy : ntah la. xpnh try kapel ag ngn mu. hahahah. tp tgk cara mu ngn AR mcm bhgia je. mu pon mcm soinlove gler kan skang ni. hehe =) smoga bhgia k.

zati embong said...

susahnya nk jumpa laki yg betul2 baik skrg dear.

Mr iz said...

betul tu kata cik jat.... susah nak jumpa yang sempurna mesti ada kekurangan nya.... yang penting rasa memahami kot... saya boleh kot nak kena isi borang ke cik... he he he...tak pasal pasal lesung batu tumbuk hinggap kat kepala pasal kena baling dgn orang rumah...he he he

indah fatihah said...

to cik jat : yup, dats rite dear. sangat susah nk jumpe yg btol2 baik. kdg2 tu muka je nmpk baik. tp pngai dye mmg diluar jangkaan. so, kne lebey berhati2 skang ni.

to mr iz : yer, memang sume org xsmpurna. tp ble da kapel bia la ade komitmen kan. mst kene tahu ble nak serius or ble nak memain. hmm, pasal borang tu xde kuar ag la. borang xsmpat nk print. sabo dlu ea =)

gigiAriEma said...

arhhh,,,gigi benci laki penipu n playboy!
mcm nk pegi pancung jia!

Alin Marlini said...

suka lelaki yg suker masak...ngeh!ngeh!senang hidup..

Post a Comment